СП - Бане: Био сам повређен, искуством надокнађујем мањак утакмица!

„Ако поновимо досадашње игре, можемо до позитивног резултата у Велсу“, каже капитен Србије.

Фудбал 08.11.2016 | 18:00
СП - Бане: Био сам повређен, искуством надокнађујем мањак утакмица!
Капитен је капитен. Без обзира што не игра за клуб. Старе заслуге не могу баш преко ноћи да се забораве, нити Србије има много квалитетних играча на штоперским позицијама да би тек тако могла да стави Бранислава Ивановића у други план. Отуда би дугогодишњи вођа Орлова требало да представља снагу нашег државног тима и на предстојећој утакмици с Велсом, једној од значајнијих на путу ка Мундијалу у Русији 2018.

Иако је од претходне репрезентативне акције до данас одиграо само три минута за Челси, у завршници гостовања Саутемптону.

„Имао сам повреду због које нисам играо у Челсију. Сад сам фит и на располагању селектору. Био сам ван строја две-три седмице, али се осећам добро, а играчи мојих година могу искуством да надокнаде недостатак минутаже“, образложио је Бане кад су га новинари подсетили на речи Славољуба Муслина да је играње за репрезентацију начин да се врате у тим у својим клубовима.

Орлови у Кардиф стижу као сулидери квалификационе Групе Д, имају седам бодова из три утакмице, колико и Република Ирска, док је Велс дуплим ремијима у минуле две утакмице два корака иза. Но, има једног од најскупљих играча данашњице - Герета Бејла, распуцаног у последње време.

„Као екипа, Велс је јак. Није само Герет Бејл њихова снага. Око њега се доста врти, игра та репрезентација добро, али далеко од тога да је само првотимац Реала опасност“.

Ако би се гледала традиција, не би било дилеме да смо фаворити, јер смо у квалификацијама за претходно Првенство света, под селекторском палицом Синише Михајловића, двапут тукли Велшане (6:1, 3:0). Од тада се много тога променило. И код нас и код њих.

„Тешко је истог противника у модерном фудбалу победити три пута узастопно. Ми који смо играли тад знамо да је сад другачија ситуација, да морамо том мечу да приступимо на прави начин. Ако поновимо досадашње игре, можемо до позитивног резултата“.

Успех репрезентације је нешто што је као хлеб потребно напаћеном српском фудбалу. Три велика такмичења смо узастопно пропустили. Не бисмо смели још једно.

„Осећамо веру и подршку на претходним утакмицама, али знамо са то може кратко да потраје. Морамо да се трудимо да не разочарамо народ, већ да искористимо позитивну атмосферу“, појаснио је Бранислав Ивановић, капитен репрезентације Србије.

Дуел Велс - Србија на програму је у суботу од 20.45.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар