До сједнице Скупштине неизвјесна већина

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић изјавио је да ће ова партија у наредном периоду ревидирати своје односе са партнерима у коалицији „Бијељина побјеђује“ и на републичком нивоу те изразио увјерење да се до саме сједнице Скупштине града неће знати ко ће чинити скупштинску већину.

Република Српска 07.11.2016 | 22:47
До сједнице Скупштине неизвјесна већина
"Нећемо дозволити да након свега што смо заједно урадили, будемо преварени", рекао је Ћорић на конференцији за новинаре коалиције "Бијељина побјеђује". 

Ипак, крађа, каже Ћорић, и политичка корупција на сам дан избора, довела је до тога да Бијељином управљају они који нису побиједили на локалним изборима. 

"Вријеме које је пред нама користићемо да вратимо вољу грађана, јер за то постоје механизми у оквиру закона", истакао је Ћорић. 

Према његовим ријечима, коалиција "Бијељина побјеђује" изузетно је задовољна разултатима на претходним локалним изборима, а грађани Бијељине препознали су политичку платформу и идеје за које се у предизборној кампањи залагала коалиција. 

"Зато су нам грађани и дали већинску подршку у односу на супротстављену страну", сматра Ћорић и додаје да је знатан број гласова, више од 4.000 гласова, које је коалиција добила у односу на политичке противнике. 

Ћорић је рекао да поједине чланице коалиције "Бијељина побјеђује" због личних интереса и функција, те због политичке трговине која се од избора до избора у Бијељини понавља, нису могле да испуне зацртане задатке Коалиције. 

Он каже да актуелни градоначелник, не бирајући средства, по сваку цијену жели да дође до одређених одборника. 

Ћорић је додао да је убијеђен да од 31 одборника у Скупштини града постоје људи који неће дозволити да политичка корупција и трговина уређују односе у граду и на тај начин да диктирају услове живота грађана Бијељине. 

Златко Максимовић, кандидат коалиције "Бијељина побјеђује" за градоначелника на протеклим изборима, рекао је да је у изборе ушао са намјером да ствари у Бијељини промијени на боље и да остаје при томе. 

"Моји сарадници су понудили комплетан политички програм, а од онога што смо зацртали нисмо одустали. Народ Бијељине заслужује да живи много боље. Иако смо повјерење на овим изборима добили, изборна ноћ и све што се дешавало наредних дана, учинило је да избори буду покрадени", рекао је Максимовић новинарима. 

Максимовић је истакао да је увјерен да је и он као кандидат за градоначелника побиједио и да то зна и народ Семберије. "Побиједио сам у граду, у селима, а тамо гдје нисам побиједио је Јања, као и у свим ситуацијама везаним за Роме", додао је Максимовић. 

"Која је цијена подршке СДА тренутном градоначелнику, то ћемо сигурно у наредном периоду видјети", рекао је Максимовић уз оцјену да Бијељина "никада политички није била ближа политичком Сарајеву". 

Он је рекао да су они који су прешли из коалиције "Бијељина побјеђује" на другу страну људи који су отишли из личних интереса и тиме, каже она, "направили трули компромис који не може трајати". 

"Убијеђен сам да и ова власт, ако се формира на начин како је планирано, у Бијељини неће дуго трајати", оцијенио је Максимовић. 

Предсједник Градског одбора СП-а Бијељина Недељко Јовић рекао је да је поносан што је СП остао досљедан ономе што је потписао са коалицијом "Бијељина побјеђује" и што је обећао грађанима. 

"Од актуелног градоначелника добили смо позив за преговоре, што смо одбили, а на шта сам изузетно поносан", рекао је Јовић и додао да "двосмислена политика оних који су прешли на супротну страну" не може потрајати и да ће "нови избори, можда и ранији, показати сасвим нову ситуацију". 

Извор: Срна