Бранка - једина жена која ради у пилани

Бранка Вештица не бира много посао.

Република Српска 07.11.2016 | 08:50
Бранка - једина жена која ради у пилани
Док се друге жене шминкају, уљепшавају, лакирају нокте и фризирају, Приједорчанка Бранка Вештица из насеља Нови Орловци, сваки радни дан проводи у пилани у Љубији код Приједора.

Иако је једина жена у колективу, раме уз раме са мушким колегама равноправно обавља све послове. Њене колеге кажу да је најпрецизнија и најбржа у пилани.

"Морала сам да се запослим, а посла није било, па сам прихватила овај у пилани. Није ми тешко, радим на слагању дрвених асортимената, то је мушкарцима досадно, а треба мало прецизности. Жив се човек на све навикне", прича Бранка.



Она је пријеподне производни радник у пилани, а поподне домаћица. Када заврши смјену, одлази кући, кува ручак, брине о кући и породици. Мајка је два сина, од којих је један студент.

"Живот нас тјера да радимо свашта. Дијете ми је на факултету у Новом Саду, али издржаћемо. Као и у сваком послу, има тешких и лијепих дана. Такав је живот, не жалим се", каже Бранка.

Ову храбру и достојанствену жену живот није штедио, јер је прије двије деценије због ратних дешавања с породицом у Приједор избјегла из Кључа. Ту је почела све из почетка и са супругом, који такође ради у производњи дрвета.

(Вечерње новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бојан Нишевић

07.11.2016 09:27

Није једина. Има и у Омарској, жена ради на машини. Ја видио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

07.11.2016 17:38

Па ниси морала слати дијете у НС.Има много близих скола у РС и јефтиније би просли....ста има од тога сто це студирати у НС осим вецег троска???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

07.11.2016 19:16

Свака јој цаст,храбра и вредна зена.

ОДГОВОРИТЕ