"Инцко није објективан према Србима"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је синоћ да високи представник за БиХ Валентин Инцко гледа ствари из угла једног народа и да, у најмању руку, није објективан према Српској и Србима.

Република Српска 07.11.2016 | 07:58
"Инцко није објективан према Србима"
"То је наш утисак из Српске и то се види не само у годишњим извјештајима које он шаље УН, него и по његовим другим ставовима. Ко год из Српске уради било шта, високи представник нађе начина да то анатемише или не призна", рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, у Републици Српској не би се више требало бавити 9. јануаром као протеклих мјесеци.

"Не вјерујем да ће сада неко забранити да се овај датум слави као Дан Републике", додао је Чубриловић.

Он каже да не очекује ни неку нову апелацију Уставном суду БиХ због Закона о Дану Републике, те да ће за два мјесеца 9. јануар бити обиљежен "без обзира какви ће бити услови".

Чубриловић је истакао да је у овом закону испоштована воља народа која је изречена на референдуму и да је опозиција у Народној скупштини хтјела да у акту буду дефинисана понашања на Дан Републике, додајући да то дефинише Влада. Предсједник Народне скупштине Републике Српске каже да није добио позив од Тужилаштва БиХ за саслушање поводом референдума о Дану Републике.

"Република Српска ће свим правним средствима стати иза оних људи који добију позив од Тужилаштва БиХ у вези са овим предметом", нагласио је Чубриловић. Чубриловић, који је и потпредсједник ДНС-а, рекао је да унутар владајуће коалиције није било разговора о промјенама у Влади Српске.

"Народна скупштина Републике Српске је најефикаснији парламент у БиХ и у највећем проценту ће наставити да испуњава планиране обавезе", навео је Чубриловић.

Он је истакао да Српска не треба да остане без "Жељезнице" јер се то може сматрати једним од елемената државности. Чубриловић каже да се све што је договорено са ММФ-ом мора примјенити, а да грађани морају бити свјесни да то иде њима у корист.

Он сматра, када је ријеч о захтјеву ММФ-а за рационализацију, да у привреди неће бити отпуштања, да ће га бити у јавном сектору и да се то мора обавити на начин који је најмање болан.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Борац

07.11.2016 07:33

И власт и опозиција нису дорасли времену и изазову за српски народ. Није вама Инцко крив, него лоповлуци које радите да би се обогатили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

07.11.2016 08:45

Овом лупетању нема краја. Цвијановицка казе да неце бити отпустања, а Цубриловиц казе да хоце у јавном сектору. Нама је јасно да хоце, али засто се упорно лазе? Треба напокон народу реци истину. Нити је нама крив Инцко нити ММФ, него нас јаваслук и глупост народа који бира овакву власт.

Name

вx

07.11.2016 08:21

Нису дзаба људи рекли да је дан референдума био дан избора за СНСД и то се потврдило.Назалост опозиција је насјела на ту фору и зато је костало поразом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преседник

07.11.2016 08:31

Ја не знам јел ико озбиљно дозивљва овог Чубриловица

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

07.11.2016 09:39

Нормалнимо га дозивљава сваки Србин који постује своју дрзаву и њену парламентарну власт изабрану на демократским изборима и то је велика вецина Срба и градјана РС.

Name

зивно

07.11.2016 08:37

Која будалетина.Ти и такви као ти се играте са српским народом.Налет вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

07.11.2016 08:46

Па и није Инцко објективан,рекао јесу мале плате у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

07.11.2016 09:05

Наравно да требамо државност за коју смо се борили, али ви сте и државност и сву политичку борбу претворили у свој лични обрачун са неистомишљеницима, а предсједник је државу посветио себи "држава то сам ЈА" и сва права народа дерогирао и свео на његово мишљење, вријеме је за промјене...Инцко може само бити окидач тога, али народу је дошло до ноката!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

07.11.2016 09:32

ТИ СИ НЕПИСМЕН ДА БУДЕШ ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ. У ОВОЈ ВЛАСТИ И ЖИВОТИЊЕ ЋЕ ЗАПОШЉАВАТИ САМО АКО ПРИПАДАЈУ СНСД-У ИЛИ ДНСУ ИЛИ СПРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицимури

07.11.2016 09:44

А јело се и пило у Калдери са Инцком, а сад је он нека важна тема? Гдје су пројекти, послови, паре? Дајте народу посла и нормалне плате!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

07.11.2016 16:10

Био је министар, два мандата, 8 дугих година, Унистио је сва јавна предузеца из брансе сабрацаја и веза. И за награду је постављен за предсједавајуцег НСРС.

ОДГОВОРИТЕ