Акције 'Твинс' и 'Писмо': Затражен притвор

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за пет, те мјера забране за четири лица приведена у оквиру акција “Твинс” и “Писмо”, које се односе на борбу против међународне трговине људима.

Босна и Херцеговина 05.11.2016 | 17:37
Акције 'Твинс' и 'Писмо': Затражен притвор
Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац затражио је притвор за пет лица због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, те да би боравком на слободи могли починити ново кривично дјело или завршити започето, саопштено је данас из Тужилаштва.

Према четири осумњичена лица биће упућен приједлог мјера забране које укључују забрану напуштања боравишта и забрану састајања и контактирања са свједоцима и осумњиченима у предмету.

Осим наведених мјера забране, биће предложено и одређивање мјере повременог јављања осумњичених одређеном државном органу.

У интересу истраге, Тужилаштво у овој фази неће објављивати идентитет осумњичених лица.

Тужилаштво БиХ са партнерским агенцијама у БиХ и иностранству наставља интензивну истрагу у предмету против осумњичених за кривична дјела организованог криминала, међународне трговине људима, међународног врбовања ради проституције и прања новца.

По налогу Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ почели су јуче хапшења и претресе у акцијама кодног назива “Твинс” и “Писмо”.

Активности се реализују у координацији истовремено на подручју БиХ, Србије, Њемачке и Аустрије.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар