ЕЛ: Црвена Звезда - Басконија, реакције...

Тренер кошаркаша Басконије Сито Алонсо рекао је да је веома задовољан због победе над Црвеном звездом, јер је то тешко остварити у Београду. Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић рекао је да његова екипа на крају утакмице није имала довољно снаге да победи Басконију. Кузмић већ гледа ка дербију: Ако одиграмо одбрану како треба биће све у реду против Партизана. У Црвеној звезди од данас креће анализа вечитог ривала.

Кошарка 05.11.2016 | 11:15
ЕЛ: Црвена Звезда - Басконија, реакције...
"Ово је била веома важна утакмица за нас и велика победа јер је тешко победити Звезду у Београду", рекао је Алонсо новинарима после утакмице у Београду.

Басконија је победила Црвену звезду са 70:63 у петом колу Евролиге и нанела јој трећи пораз.

"Добро смо почели утакмицу, а Звезда је играла агресивније одбрану када се вратила из свлачионице у другом полувремену. Ми смо стали у нападу и одбрана је на крају извукла ову утакмицу", навео је Алонсо.

Басконија ће у следећем колу дочекати Фенербахче, док ће Звезда гостовати Униксу.

Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић рекао је да његова екипа на крају утакмице није имала довољно снаге да победи Басконију.

Кошаркаши Звезде изгубили су у Београдској арени од Басконије са 63:70, у петом колу Евролиге и претрпели трећи пораз.

"Они су добро почели утакмицу, у првој четвртини су преузели контролу и дошли до седам поена предности, коју су одржавали добро током утакмице. Ми смо средином друге четвртине и на крају полувремена показали више агресивности, али нам је на крају недостајало снаге и енергије да преломимо утакмицу. Не треба сада да жалимо, Басконија је у пет, шест екипа у Евролиги, свакоме дају по 90 поена а ми смо их зауставили на 70. Сада да се припремимо за дерби, у коме желимо да победимо", рекао је Симоновић новинарима после утакмице у Арени.

Упитан о исхитреним шутевима у вечерашњем дуелу, Симоновић је рекао да је имао велику жељу, али да је екипи недостајало снаге.

"Некада, када заостајете током целог меча морате да покушате такве шутеве, како бисте можда променили ритам меча. Данас ти шутеви нису желели да улазе. Шпанци су контролисали меч и заслужено победили. Они су врхунска екипа и током сезоне ће се показати њихов квалитет", навео је Симоновић.

На питање да ли су судије утицале на утакмицу, он је рекао: "Ни случајно".

Кошаркаш Звезде Милко Бјелица рекао је да је Басконија заслужено победила.

"Они су заслужено вечерас победили. Имали смо превише изгубљених лопти и грешака и то је пресудило. Можда смо на крају, на два до три минута пре краја имали шансу, када смо пришли на шест разлике, али смо брзоплетим нападима то пропустили. Сада морамо да се окренемо следећој утакмици", рекао је он.

Бјелица је рекао да је Басконија одиграло одбрану другачију од онога како је Звезда навикла.

"Другачије су играли одбрану од оног на шта смо ми навикли, поготово на почетку утакмице, када се нисмо снашли. Добро су бранили пик, што је нама отежало посао и захваљујући томе су направили разлику. Борили смо се али нисмо имали довољно среће. Морамо да извучемо поуке", рекао је он.

Упитан да ли му је Јоханес Војтман задавао проблеме, Бјелица је рекао да су плејмејкери шпанског тима правили предност на терену.

Он је додао да му је другачије када игра на "петици" пошто је крилни центар, али да се из утакмице у утакмицу труди да игра што боље.

За разлику од неких претходних мечева, кад је уз Марка Симоновића и Стефана Јовића био ударна песница Црвене звезде, Огњен Кузмић вечерас није могао да дође до изражаја. Центар Црвене звезде је меч петог кола Евролиге против Басконије завршио са свега три поена на конту, све са линије слободних бацања, у чак четири промашаја из игре.

Разумљиво, не може да буде задовољан ни личним, ни тимским учинком.

„Није нимало једноставно изгубити код куће. Нисмо играли сјајно, али као што смо већ причали немамо времена да много размишљамо о томе, јер морамо да се спремимо за Партизан у понедељак. То нам је у овом тренутку најважније“, оценио је центар црвено-белих.

Многи сматрају да је шпански састав савладао екипу Дејана Радоњића њеним најјачим оружјем - одбраном.

„Играли су гости добру одбрану. Потребно је да одрадимо анализу и видмо шта можемо да урадимо по том питању“.

Сад је на Малом Калемегдану приоритет анализа наредног ривала - Партизана.

„Нисмо имали времена да анализирамо његове утакмице. То ћемо тек урадити. Од сутра. Али, гледали смо их“.

Огњену Кузмићу ће то бити први вечити дерби.

„Немам никакву трему. Морамо да играмо најбоље што знамо, да се боримо и играмо добру одбрану. То је наш заштити знак, ако тако буде све ће бити у реду“, додао је центар Црвене звезде

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар