Серија "Симпсонови" поново обара рекорде

Америчка телевизија Фокс приказаће 29. и 30. сезону анимиране серије "Симпсонови" која је једна од најуспешнијих и најцењенијих у историји телевизије.

Занимљивости 05.11.2016 | 09:54
Серија "Симпсонови" поново обара рекорде
То значи да ће Хомер, Марџ, Барт, Лиса и Меги добити 669 епизода и постати серија са највећим бројем епизода у историји и тиме оборити рекорд серије "Мирис барута" (Гунсмоке) која је имала 635 епизода.

Прва епизода о авантурама породице Симпсон приказана је у децембру 1989. година, а сада се емитују епизоде из 28. сезоне. Серија је на почетку привлачила по око 15 милиона гледалаца по епизоди.

Рекордна гледаност је била с 33 милиона људи за епизоду "Бартс Гетс ан Ф", у октобру 1980. године, али је гледаност наредних епизода опала.

"Симпсонови" су освојили 32 Еми награде која се додељује успешним ТВ-продукцијама. Серија је популарна у целом свету и има значајан утицај на поп-културу.

Снимљен је и истоимени дугометражни филм који је премијерно приказан 2007. У серији која не робује правилима о политичкој, нити било каквој другој коректности, појављивали су се гласови познатих личности, као што је бивши британски премијер Тони Блер и власник Фокса Руперт Мердок, али се пародија понекад и није допала неким славним личностима.


Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар