Радоњић: Овдје не критикујем играче, а побиједићемо Партизан!

"Што се тиче очекивања, ми ћемо добити тај меч са Партизаном, а овде нећу критиковати играче", рекао је видно узрујани тренер Црвене звезде после пораза од Басконије.

Кошарка 05.11.2016 | 09:15
Радоњић: Овдје не критикујем играче, а побиједићемо Партизан!
Црвена звезда – Басконија 63:70 за други узастопни пораз у Евролиги, три вечери пред први овосезонски "вечити дерби" са Партизаном.

Тренер црвено-белих на конференцији за медије у "Комбанк арени" био је видно узрујан и промукао после огромне утрошене енергије крај аут линије, али сви његови савети, тајм-аути, измене и критике нису довеле до великог преокрета.

"Борба је велика била, било је и грешака, они су били бољи вечерас од нас. Надам се да ће 'Пиониор' бити крцат у понедељак и даћемо доћи до победе", рекао је негде у средини излагања Радоњић, покушавајући да прекрати дугу анализу утакмице, коју је изрекао у даху и коју ни најбржи прсти Србије не би "ухватили" од А до Ш.

Међутим, када је дошло време за питање новинара, уследило је једно о очекивањима пред меч са Партизаном и то у тренутку када Црвена звезда има кризу што се квалитета игре тиче.

"Каква су очекивања пред дерби?", узвратио је питањем Радоњић.

"Очекивања су таква да ћемо добити ту утакмицу", одговорио је снажно и заћутао.

"Лепом игром или не, мање је битно".

Потом, затражено је од њега да говори о појединцима који нису испунили очекивања у мечу са шпанским тимом, али је одбио.

"Парцијално, данас је неко био слаб, прошли пут је био добар. Ако треба да их критикујем, нећу да радим то. Овде. Ако треба да образлажем, ни то нећу. Овде. Зна се где ја то радим", рекао је Радоњић и констатовао:

"А, ако би десет месеци свако играо фантастично, било би то чудо право..."

На питање о тврдим предметима који су убачени у терен током утакмице, одговорио је само кратко...

"Нисам то видео".

Потом је наставио...

"Била је велика борба, било је и грешака, а они су били бољи. Играли смо против веома доброг тима. Осцилације су сасвим логичне и тога ће бити још много. Треба да се трудимо да то на квалитетан начин превазилазимо и будемо добри у наредним утакмицама", рекао је Радоњић.

"Нисмо имали добра нападачка решења како бисмо држали прикључак. Имали смо већу енергију у другом полувремену, захваљујући одбрани, а било је добрих елемената и у нападу. Имали смо прилику да уђемо у неизвеснију завршницу, али нисмо успели".

Он је навео да његов тим не може да буде фаворит против јаких евролигашких екипа, али да очекује подвиге.

"Панатинаикос и Басконија су били фаворити, као и следећи противник у Евролиги. Победе над њима су подвизи, а ми ћемо покушати да их остваримо што више и сигуран сам да ће да их буде", рекао је тренер црвено-белих.

Радоњић је говорио и о евентуалном појачању које тражи Звезда.

"Трудимо се да пронађемо решење које може бити најбоље могуће за нас. На тржишту има то што има и покушавамо да дођемо до решења у оквиру својих могућности, а да будемо задовољни", рекао је Радоњић.

Звезда ће у следећем колу Евролиге гостовати Униксу у Казању наредног четвртка у 17.00.

Радоњић је позвао навијаче да подрже екипу пре тога против Партизана у Јадранској лиги. Како је рекао, нада се да ће у понедељак против "вечитог" ривала бити пуна хала "Александар Николић" и да ће његова екипа да победи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар