Баста: Четврто мјесто Лација је посљедица одличних припрема!

Фудбалери Лација дефинитивно су једно од најпријатнијих изненађења досадашњег дела сезоне у Серији А, а велике заслуге за сјајне игра има Душан Баста.

Фудбал 05.11.2016 | 17:30
Баста: Четврто мјесто Лација је посљедица одличних припрема!
Српски фудбалер се усталио у екипи, а самопоуздање целог тима је видљиво из недеље у недељу.

Римљани после 11 кола држе четврто место на табели са 21 бодом, шест мање од водећег Јувентуса, само један их дели од трећепласираног Милана, а два од Роме на другом месту.

"Сви смо задовољни четвртим местом и начином како је почела сезона. Ипак, нисмо претерано изненађени резултатима, јер смо комплетне припреме одрадили одично. Екипа има квалитет, ове сезоне не играмо ниједног европско такмичење, тако да смо се фокусирали на првенство", почео је причу Баста.

Од пораза од Милана 20. септембра, Лацио је шест утакмица непоражен, а што је још важније, уписао је четири победе и тако значајно напредовао на табели.

"Како првенство одмиче, тако смо и ми уигранији. И досадашњи распоред нам је ишао на руку, а сада нас очекују мало теже утакмице", наглашава српски фудбалер.

Оно што је сигурно допринело одличним резултатима Лација је и изванредан однос са тренером Симонеом Инзагијем. Прослављени италијански фудбалер је боје римског клуба бранио више од деценије, тако да одлично зна шта значи носити дрес Лација.

"Сарадња са Симонеом је на високом нивоу. Имамо максимално професионалан однос. Одлично се слажемо", открива Баста.

Сјајни резултати последњих недеља допринели су и томе да је Олимпијски стадион све пунији, на задовољство Басте и његових саиграча.

"Навијачи се враћају на трибине и то је лепа вест. Очекујемо да их буде све више јер нам је њихова подршка преко потребна у наставку првенства. Када су ту, дефинитивно много лакше побеђујемо", истакао је Баста.

Баста је у Лацио стигао 2014. године, пошто је претходно играо за Црвену звезду, Јединство, Удинезе и Леће. У Лацију се одлично слаже са Филипом Ђорђевићем, како на терену, тако и ван њега, а прошле године им се придружио и Сергеј Милинковић-Савић.

"Лепо је када у клубу имаш земљаке. Овде нам је одлично, Рим је прелеп град и доста се дружимо ван терена. Највише времена проводим са Филипом, јер се знамо дуго", каже Баста.

Фудбалере Лација наредна утакмица очекује у суботу од 20.45, када гостују Наполију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар