Експлозија у Турској, има мртвих и рањених

Најмање једна особа је погинула, а 30 је рањено у експлозији која је потресла Дијарбакир, већински курдски град на југоистоку Турске, јавила је турска НТВ.

Свијет 04.11.2016 | 08:40
 Експлозија у Турској, има мртвих и рањених
Канцеларија провинцијског гуверенера је саопштила да је експлодирала аутомобил-бомба и да се верује да је за напад одговорна забрањена Радничка партија Курдистана

Експлозија се десила близу зграде која је део седишта градске полиције, јавља Анадолија и наводи да је неколико кола хитне помоћи послато на место експлозије.

Сведоци наводе да се детонација чула широм града.

Експлозија је одјекнула неколико сати након што је полиција извршила рацију у седишту прокурдске Народне демократске партије (НДП) у Анкари и ухапсила 11 посланика, међу којима и лидера Селахатина Демирташа ког светски медији називају "Курдски Обама".

Ухапшена је и копредседница НДП Фиген Јуксекдаг.

Адвокати те странке су саопштили да су они ухапшени јер су одбили да сведоче о злочинима повезаним са терористичком пропагандом.

Турска оптужује НДП за повезаност са курдском милитантном организацијом Радничка партија Курдистана, коју САД, ЕУ и Турска сматрају терористичком организацијом.

Извор: Тањуг, Бета

Коментари / 0

Оставите коментар