Атентатори на Вучића побјегли у Требиње

У "рено мегану" крцатом оружјем и експлозивом, који је прексиноћ откривен у гаражи на Новом Београду, пронађена лична документа двојице људи који су 2014. привођени и саслушавани због тајног праћења Андреја Вучића! У БИА и МУП убеђени да су атентатори у суботу у Јајинцима са "зољом" чекали Вучићевог брата.

Србија 04.11.2016 | 07:12
Атентатори на Вучића побјегли у Требиње
Андреј Вучић, рођени брат премијера Александра Вучића, по свему судећи јесте био главна мета атентатора који су крајем прошле недеље у шуми у Јајинцима, на само 750 метара од породичне куће председника Владе, сакрили ракетни бацач "зољу", бомбе и панцирну муницију!

Како се сазнаје, у "рено мегану" пуном оружја, експлозива и детонатора, пронађеном прексиноћ у гаражи у Гандијевој 122 у Новом Београду, а за који је полиција саопштила да је у директној вези с арсеналом сакривеним у Јајинцима, нађена су лична документа двојице људи који су крајем маја 2014. године привођени и саслушавани због тајног праћења и опсервирања Андреја Вучића!

Дефинитиван доказ

Инспектори УКП приликом детаљног прегледа "рено мегана" пронашли су, како нам је јуче потврђено, личну карту и друга документа двојице мушкараца који су привођени и саслушавани због тајног праћења Андреја Вучића и надгледања стана у којем он живи!?!

"И сад неко треба да поверује да је све то случајно?! Молим вас, ово је последњи и дефинитиван доказ да је неко заиста хтео да изведе атентат, највероватније на премијеровог брата", преноси извор Информера из истраге.

Према његовим речима, двојица чија су документа пронађена у колима пуним оружја нису лоцирани на адресама у Србији на којима су пријављени, а према оперативним подацима, највероватније су још у ноћи између суботе и недеље илегално прешли границу Србије и Републике Српске!

Наводно, почетком ове недеље виђени су на територији Требиња и Билеће.

"Већ смо тражили помоћ од полиције Републике Српске како бисмо дошли до те двојице. У питању су особе које никада нису имале проблема са законом у Србији све док маја 2014. нису ухваћени приликом тајног праћења Андреја Вучића. Тада нису процесуирани због недостатка доказа, а сада су две и по године после изгледа поново ангажовани за неки прљав посао" објашњава саговорник Информера.

Нико јуче у Влади Србије није желео званично да коментарише наша сазнања. На другој страни, криминолог Добривоје Радовановић истиче да људи чија су документа нађена у возилу треба да иду на робију.

"Ако је реч о људима који су пратили Андреја Вучића, то онда потврђује тезу да су хтели њега да нападну и тако ударе на премијера. Пошто је нађен и експлозив у аутомобилу, њима морају да се одреде високе казне, највише које прописује закон!" подвлачи Радовановић.

Бивши начелник УКП Боро Бањац сматра да су организатори вероватно ишли логиком да је Андреј лакша мета.

"Вучићев брат нема обезбеђење премијера и није контраобавештајно заштићен. Познато је и колико су њих двојица везани, тако да би овим ударили тамо где је премијер најслабији. Ако су неке особе привођене због сумње да прате Андреја, па су пуштене због недостатака доказа, службе су морале да наставе да раде свој посао и не испуштају их из вида..." упозорава Бањац.

Права мета премијер

Криминолог Златко Николић верује да је, упркос новим доказима, главна мета атентатора ипак био премијер.

"Све и да је планиран напад на Андреја Вучића, то би било пуцање у трбух, а не у главу мете. Напад на брата је напад на премијера, јер би Вучић имао осећај кривице. Убеђен сам да је 'зоља' била намењена аутомобилу председника Владе, јер се Вучићев брат не вози у блиндираним колима. Врло је опасно све ово што испливава у истрази..." закључује Николић.

Андреја пратио мушкарац пун тетоважа и ожиљака

Како су својевремено писали медији, мушкарац од тридесетак година, истетовиран и пун ожиљака, пратио је Андреја Вучића неколико дана заредом средином маја 2014. године.

"Особа агресивног изгледа (има више од 30 година, истетовирана је и пуна ожиљака) пратила је Андреја неколико дана. Једном приликом пратио га је до куће, у тамном аутомобилу са затамњеним стаклима. Андреј је то приметио и покушао је да га појури и ухвати, али му то није пошло за руком...", објавиле су пре две и по године београдске новине и навеле да је Вучићев брат све пријавио полицији, која је у кратком периоду успела да нађе сумњивца. Међутим, утврђено је да та особа нема досије, ниједну пријаву и никад није била ни кривично гоњена.

"Дешава се да људи за које се оправдано сумња да имају криминални досије на папиру немају ни прекршајну пријаву, јер је неко намерно очистио њихов досије како би радили прљаве ствари за мафијашке делове полиције", објаснио је тада високи официр српске полиције.


Шта је од оружја нађено у "рено мегану"

* аутоматски пиштољ "хеклер"
* муниција
* два пакета од по 200 грама експлозива
* детонатори
* два мобилна телефона за даљинско управљање експлозивном направом
* пиштољ

Извор: Информер

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

04.11.2016 06:19

ТО ОБИЧНИ ХОШТАПЛЕР ИМА У СВОМ АРСЕНАЛУ. БиХ ЈЕ ПУНА ОРУЖЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ретроспектива

04.11.2016 06:26

Објави информер. ТАЧКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

04.11.2016 06:51

Оставили лицна документа у ауту? Е бре, па ко је овде луд? Па полиција или је срварно глупа или се прави глупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

04.11.2016 07:43

Стварно глупа.Бољи су њихови вицеви него за плавусе.

Name

Тихи

04.11.2016 08:39

Ово је истинито као и оно да су надјена два пасоса од терориста након удара авиона на тwинс тоwерс у НY . Све је изгорило и срусено али пасоси од терориста су неунистиви.

Name

Дејан

04.11.2016 07:11

Ово ме подсећа на звездана који је осудјен за убиство дјиндјића кад је наводно оставио двадесет опушака цигарета на месту одакле је пуцао,дајте па онда су ови искусни до зла бога,пошли да копну некога и оставили личне карте као доказ,иди бре бегај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

04.11.2016 08:25

Како су без личне ишли у Ерцеговину, можда преко ЦГ, ту се недавно формирала терористичка група за атентат на МЂ. Вријеме је да се уведе ванредно стање у ухапсе Цецу.

Name

ре дејан

04.11.2016 08:39

Цовјек лези дзаба у затвору а сви знају да убица није уопсте из Србије???? Никад ми нијесмо били мудар народ,него подмукао. Ово сто се десава сваким даном у Србији је горе од Сиријског ратиста.

Name

ТРН

04.11.2016 07:30

Аха знаци и Дудук умјесан у то само јос Косово фали и сви су против Вуцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

04.11.2016 08:55

Ма није то сигурно просло без дудука.

Name

требиње

04.11.2016 07:47

У свакој цорби посотоји миродјија звана Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxперт

04.11.2016 08:07

100%

Name

ПОДРСКА ВУЦИЦУ

04.11.2016 07:56

САМО НАПРИЈЕД ВУЦИЦУ , ДОСТА ЈЕ БИЛО СМЕЦА КОЈЕ ПРИЦА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

аматери

04.11.2016 08:07

јбт...и ови "атентатори" исти папци ко они терористи.....гдје год додју оставе документа и нове пасосе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја ба

04.11.2016 08:17

у сирији заплењен камион са орузјем,сумња са да је био намјењен атентаторима на вуцица.Тако вели она тета са ЦНН-а.Ајо она лазе онда бигаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

04.11.2016 08:18

"Према његовим речима, двојица чија су документа пронађена у колима пуним оружја нису лоцирани на адресама у Србији на којима су пријављени, а према оперативним подацима, највероватније су још у ноћи између суботе и недеље илегално прешли границу Србије и Републике Српске!" ЧУЈ.. граница Србије и Републике Српске ?! Како онда неко очекује од службеног Сарајева да вјерује у оне приче о пружању руке пријатељства и поштовању државе БИХ од стране Србије!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

04.11.2016 08:19

Е цуј оставили лицну!?!?!? Е одавно нисам ниста глупље процитао. Или је ова србијанска полиција глупа па мисли да це неко повјеровати у ово или су им медији јаци од РТРСа па су им јос висе испрали мозак и сад тамо има 2 милиона људи који се боје јер им је угрозена безбједност њиховом премијеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човјек

04.11.2016 08:30

Ако није напад на премијера. Ово више личи на обрачун криминалних кланова. Вучићев брат, нешто са виноградима, а ови у херцеговини производе добро вино. Можда је ту проблем, мада квази - новине Информер све зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

04.11.2016 08:33

У возилу пуном оружја и екслозива оставили своје личне карте. Смијешно да смјешније не може бити. У ову причу неће повјеровати ни дјеца предшколског узраста. Ето наћиће их у Требињу или било гдје у Републици Српској. Још објавите пресретнуте разговоре између Додика и ''атентатора'' и прича ће бити потпуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нока

04.11.2016 08:58

Како мекога моземо назвати атентатором, уколико се атентат није десио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

04.11.2016 09:27

И сад је НЕКО открио све ово, и тај НЕКО добија повјерење Вучића па му постаје близак. Онда тај НЕКО усмјерава активности на своју воденицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

04.11.2016 11:58

КАКО СЕ ПРЕНОСИ НАОРУЗАЊЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ А ДА СЕ НЕ ЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрват

04.11.2016 14:38

Yугословену питај особу која је главна у стожеру полиције Републике Српске у Требињу, а која је прије тога била у врху стожера Граничне полиције БиХ и све ће ти бити јасно.

Name

лазар

04.11.2016 12:56

вјерујем "информеру" колико и ртрс-у.. не зна се ко више лаже и обмањује народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанац

04.11.2016 14:03

Слазем се Лазар Ове ме висе подсјеца на несто сто је намјерно постављено да би се пронасло. Ко фол криминалци су оставили своја документа полицији у ауту који је украден И препун орузија. Па ово нико неце повјеровати.

Name

xx

04.11.2016 13:50

Колико је крим служба јака у Србији, најбоље показује случај убијене Јелене.К. Све им верујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТТ

04.11.2016 18:49

Вучић се овом пропагандом жели да опере од покушаја државног удара у Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

04.11.2016 19:29

Али да су оставили и лицне документе??Смијесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

04.11.2016 19:33

Требиње бас бас перспективно, постало расадник "кадрова" и све у складу са законом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

05.11.2016 05:11

Да неце мозда опет неки избори. Не би ме цудило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

05.11.2016 07:55

Људи, дали је ово могуче,наводни атентатори у мегану оставили своја лична документа. Невјероватно зар не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

05.11.2016 08:52

То ти је западни систем пропаганде да се дистанцира од БиХ и РС-а.Само код нас и на западу када неко крене у терористицки напад или овако несто,носи лицна документа .Апсурдно,али људи верују у такве ствари.Све је ово исценирано за јавност.

Name

ресетуј се

05.11.2016 20:28

Укљуците Истиномјер ;-)) Пр(о)судите сами..!

Name

Лингуа мендум

05.11.2016 09:28

Новинари Информера нису бас писмени. Правилно је реци "лицни документи" и "лицне документе" а не "лицна документа".

ОДГОВОРИТЕ
Name

окановиц самир

05.11.2016 21:31

У Ц.Гори ухапшени терористи без орузја а одма послије тога у Србији нађен ауто сли без терориста.Мозда су га заборавили или се са добављацима орузјс нису споразумили око државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

06.11.2016 13:37

Вуциц Ако је пао у Депресију и ако има страх и ако безбједносна слузба ниста немозе да пронаде онда нека преда власт Др В.Сесељу он це то ријесити са В.Путином за сва времена јели ово није Сала овдје се ради о Озбиљним Стварима јели овдје је сто посто умијесане и Западне дрзаве и Ватикан

ОДГОВОРИТЕ