Новак: Овакав изазов ми је био потребан!

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да му победа против Григора Димитрова подиже самопоуздање.

Тенис 04.11.2016 | 12:15
Новак: Овакав изазов ми је био потребан!
Ђоковић је додао да је задовољан игром, иако је, како је оценио, могао да игра на вишем нивоу у осмини финала Мастерс турнира у Паризу.

"Ово ми је било потребно, више психички него било шта друго. Било ми је потребно да ме ривал на терену изазове на сваки начин. Он је играч с пуно варијација, агресиван је, има добар сервис, игра добро... Тактички је имао добру замисао и ово је била борба до последњег поена. Драго ми је због оваквог меча и физички и ментално, противник ми није препустио меч, већ се борио и то улива самопоуздање за наставак турнриа", рекао је Ђоковић новинарима после меча.

Ђоковић се пласирао у четвртфинале Париза, пошто је после преокрета у осмини финала победио Бугарина Григора Димитрова у три сета, 4:6, 6:2 и 6:3.

"Задовољан сам игром, иако је било још тренутака током меча где сам могао да играм на вишем нивоу, свестан сам тога. Ипак, с друге стране узимајући у обзир форму у последње време, која није била толико конзистентна као у првих шест месеци, очекивао сам да имам осцилације, јер нисам имао толико мечева од УС опена", истакао је Новак.

Он ће се у четвртфиналу састати с Хрватом Марином Чилићем који је у два сета, 6:3, 7:6 (9) победио Давида Гофана.

"Како напредујем на турниру, тако је квалитет све виши и сваки меч је све битнији. Сутра играм пртоив Чилића - топ 10 играча, који је у изврсној форми. Некако је природно очекивати да се форма уздиже како одмиче овај турнир, није први пут да пролазим кроз ово", рекао је Ђоковић.

Новинаре је занимало да ли би било боље да су с њим на турниру тренери Маријан Вајда и Борис Бекер, али је Ђоковић рекао да не жели да прича и додао да је "ово тренутно најбољи могући тим".

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хајмо

04.11.2016 11:35

Ноле драги поледи несто ккнкретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

обс

04.11.2016 11:50

Мајке ми, и мени је то пало на памет.