Оружје повезано са црногорским кланом

Арсенали оружја откривени на две локације у Београду доводе се у везу с црногорском мафијом, а службе сумњају да је мета био брат премијера Вучића.

Србија 03.11.2016 | 22:31
Оружје повезано са црногорским кланом
Андреј Вучић је мета напада због изузетне везаности премијера за њега, како је то објаснио министар полиције Небојша Стефановић, "јер обојица имају само једну слабу тачку - један другог".

Као окидач за поменуте догађаје службе оцењују убиство вође навијача Партизана Александра Станковића званог Сале Мутави, који је средином октобра у професионалној ликвидацији изрешетан са скоро 50 хитаца из два "калашњикова".

Државни врх је тада, љут због обрачуна на улицама српске престонице, практично објавио рат црногорској криминалној организацији, за коју се сумња да стоји иза убиства Станковића.



Станковић и његови пријатељи су се замерили пре ликвидације двојици крупних фигура из поменуте организације, којима није указао поштовање које су очекивали. У његовом убиству су учествовали плаћеници из БиХ.

"Поменути клан постоји још од деведесетих и важи за један од најбруталнијих. Сматра се да су настали као продукт тадашњих служби, приписује им се више од 20 никад разрешених убистава из деведесетих и верује се да имају најбоље везе са јужноамеричким нарко-картелима. Чињеница је да их ни "Сабља" нити било која акција касније нису ни дотакле, али и да имају везе и с људима из света бизниса, политике, али и полиције", каже извор "Блица".

Случајно или не, у суботу су у шуми у Јајинцима, недалеко од куће оца Александра Вучића, пронађени сандуци са „зољом", четири ручне бомбе и 100 комада муниције, за које је утврђено да потичу са ратишта у БиХ, док су базне станице установиле да је у овом делу Јајинаца у данима пре тога боравило осам припадника клана.

Министар Стефановић изјавио је да је у тој малој области од четвртка до суботе боравило укупно 97 безбедносно интересантних особа.



"Ми смо чак установили да нека од ових лица користе мобилне телефоне људи који раде у компанијама које су блиске држави или су државне компаније, а ради се иначе о пуцачима, како се то каже жаргонски, дакле радило се и о људима који су у криминогеној средини познати као извршиоци тешких кривичних дела", рекао је министар.

Он је прецизирао и да су "неки од њих раније 2102, кад је рађена, били осумњичени за покушај убиства неких од припадника највиших државних институција".

Већ у уторак полицији је јавио Београђанин В. М., који је пријавио да је у децембру преко огласа издао гаражу у Гандијевој 122 извесној особи с којом не успева да ступи у контакт и која је по његовом открићу у њу сакрила "рено меган".

"У гаражи је нађено возило, али је проверама у топловодним цевима нађено нешто далеко озбиљније - "хеклер" са 31 метком у оквиру и осам метака ван оквира, 400 грама експлозива ТНТ, два мобилна са детонаторима, "магнум 357" са муницијом и једне платнене рукавице", каже извор " Блица".



Иако не живи у близини, премијеров брат се често вози близу. Занимљиво је да су детонатори последњих година коришћени само у још две ликвидације, користе се или за подметање испод возила или за деловање на колону возила. У подземљу се овакав начин ликвидације сматра најсигурнијим јер се експлозив активира даљински.

"Истрага се засад води у правцу црногорске групе. С обзиром на озбиљност ове организације, не искључује се ни да је пронађено оружје напросто остављено и као нека врста опомене", закључује извор "Блица".

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор

03.11.2016 20:02

И ста сад ? Резултат 0 . Опет супљак, иде нови дан треба га презивјети, мислим јести, пити, платити рацуне ... Ова прица ми сигурно неце помоци у томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

03.11.2016 20:06

Прво из Босне, сад Црна Гора, за два дана Косово, ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

тикатака

04.11.2016 01:03

Јис наведите имена људи која су предмет истраге да имају кад резервисати авио карте....

ОДГОВОРИТЕ