Видео: ТИТУЛААА! Крај суше након више од вијека чекања!

Чикаго Кабси славили у узбудљивој одлучујућој седмој утакмици Светске серије за прву МЛБ титулу још од 1908. године! Скинули клетву – Кабсима титула после 108 година! Бејзбол тим Чикаго Каби окончали су један од најдужих периода између две титуле у историји спорта, освојили су МЛБ после пуних 108 година!

Остали спортови 03.11.2016 | 13:15
Видео: ТИТУЛААА! Крај суше након више од вијека чекања!
Коначно! Након 108 година чекања Чикаго је добио шампиона Мејџор лиге бејзбола. Чикаго Кабси су славили у драматичној седмој, последњој и одлучујућој утакмици веома узбудљиве Светске серије против Кливленд Индијанса, и то након једног додатног ининга (продужетка) са 8:7. Тим из Града ветра је успео невероватно, вративши се са саме ивице још једног великог разочарања, пошто је дошаои у Кливленд губивши у серији са 2:3.

Кабси су до своје треће титуле стигли победом над Кливленд Индијансима са 4-3 после великог преокрета у Светској серији, где су губили 3-1!

Они су две последње победе остварили управо на терену свог ривала, након импресивних 9:3 у шестом, финални су добили са 8:7 после додатног ининга.

Кабси су претходне две титуле Светске серије која је уведена 1903. године, освајали у низу 1907. и 1908. Тако је окончана најдужа серија између две титуле у историји МЛБ.

С друге стране, Индијанси ће морати и даље да чекају на своју трећу титулу, последњу су освојили 1948. године, када није постојала ниједна друга професионална лига у САД (НФЛ, НБА или НХЛ), а пропустили су шансу и да Кливленду донесу други трофеј за свега шест месеци, а након више од 50 година без иједног.



Кабси су успели су да се прену и забележе тријумфе на последња два сусрета за велику и дуго чекану победу и титулу. Кливленд Индијанси, који су заиста пропустили велику шансу, мораће још да се стрпе за шампинско славље на које чекају још од 1920! Ипак би било превише да у исто време исти град има и НБА и МЛБ шампиона.

Кабси су "мајсторицу" отворили "хоум раном" Дексера Фаулера за 1:0, што је први у последњих 38 седмих утакмица финала. Индијанси се враћају у трећем инингу преко Карлоса Сантане, али гости на крилима Крис Брајанта, Бена Зобриста и Хавијера Баеза стижу до огромних 5:1 после пете измене.

Индијанси су у међувремену остали и без свог главног бацача Корија Клубера кога је хоум раном избацио Баез, али се враћају у живот захваљујући невероватној грешки бацача Кабса, те преко Дејвида Роса у његовој опроштајној утакмици од бејзбола смањују на 6:3.

Уследио је период веома нервозне игра оба тима у наредна два ининга, да би у осмом Раџи Дејвис остварио нови хоум ран за изједначање на 6:6. Након прекида од око 20 минута због кише, Кабси су у додатном инингу преко Зобриста стигли до кључног поена за титулу.

Мигел Монтере повећава на 8:6, а Дејвис само успева да ублажи пораз Индијанса пред разочараним "Прогресив Филдом". МВП финала био је Зобрист.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар