Спремите се данас за захлађење и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује облачно вријеме са кишом, која ће на планинама прећи у сусњежицу и снијег.

Босна и Херцеговина 03.11.2016 | 09:05
Спремите се данас за захлађење и снијег
Током јутра јача киша на сјеверу и западу, а на југу и југоистоку мјестимично.

Пријеподне киша наставља да јача и захвата већину предјела уз даље захлађење, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Српске.

Зона обилнијих падавина ће се током дана са сјевера премјештати у централни појас, на исток и југ. Уз захлађење на планинама ће киша прећи у сусњежицу и снијег.

Поподне на сјеверу, сјеверозападу и западу киша ће слабити и постепено престајати, док ће током вечери падати у централним предјелима и на истоку, а на планинама снијег.

Вјетар умјерен, јужни и југозападни, током дана у скретању на сјеверни.

Максимална температура ваздуха биће у првом дијелу дана на западу и сјеверозападу од седам степени Целзијусових, на југу ће бити до 15.

Током дана температура постепено опада и минимална ће бити увече од један до до шест, када ће на југу бити до дест степени Целзијусових.

Температура у 7.00 часова: Хан Пијесак, Мраковица и Кнежево један, Мањача три, Соколац и Мркоњић Град четири, Бањалука и Добој пет, Нови Град, Шипово, Сребреница и Крупа на Уни шест, Бијељина, Приједор, Зворник, Градишка, Невесиње, Чемерно и Билећа седам, Вишеград, Гацко, Калиновик и Фоча девет и Требиње 11 степени Целзијусових.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар