Брине нас политика НАТО-а према Русији

Москва је забринута због политике НАТО-а о обуздавању Русије која води ка урушавању стратешке стабилности на европском континенту, изјавио је Сергеј Лавров.

Свијет 02.11.2016 | 22:50
Брине нас политика НАТО-а према Русији
Шеф руске дипломатије је додао да Москва чека одређени одговор на своју иницијативу о наставку сарадње са Алијансом.

"Више пута смо говорили да нећемо залупити врата. Нема нерјешивих проблема уколико постоји добра воља свих страна у нашим односима са Западом", рекао је он.

"Да би се преокренуо тренутни негативан тренд потребно је напустити неисправну логику да се по било коју цијену постигне резултат, наметну себични договори и планови о сарадњи без узимања у обзир интереса партнера. Чекамо од НАТО-а конкретне одговоре на нашу иницијативу о наставку сарадње“, казао је Лавров у Атини на церемонији додјеле звања почасног доктора Универзитета у Пиреју, преноси Спутњик.

Руски министар је рекао да „посебну забринутост изазива политика НАТО-а о обуздавању Русије који води ка урушавању стратешке стабилности на европском континенту“. Лавров је истакао да се према руској граници крећу војне инфраструктуре, пребацује војна опрема и трупе, повећава број и обим војних вјежби и не прекида изградња система противракетне одбране.

"Жалосно је што НАТО напушта професионални дијалог са Русијом“, рекао је руски министар. Код западних партнера преовладао је чувени правац одбацивања равноправног дијалога и преузимања геополитичког простора", преноси Спутњик.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јован

02.11.2016 22:39

Можда њега брине,Анатолија Сопчека не брине хиљаду посто!!!!!!! Живио Кнез Владимир Кијевски!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ