"Орлови", полетите ка Хрватској!

Многи су утакмице у квалификацијама за ЕП 2018 назвали "борбом за спас српског рукомета". Први испит је у Пољској...

Остали спортови 03.11.2016 | 14:15
"Орлови", полетите ка Хрватској!
Сениорска репрезентација Србије отпутовала је у Пољску, где ће у четвртак од 20 сати у ЕРГО Арени у Гдањску играти меч првог кола квалификација за ЕП 2018 са селекцијом домаћина.

После два тренажна дана у Београду, селектор Јовица Цветковић дао је слободно преподне играчима, који ће вечерас од 20 часова тренирати у хали у којој ће играти меч пред више од 10.000 домаћих навијача (све карте су распродате).

На пут је кренуло 16 играча, а међу њима нису трећи голман Владимир Цупара, као и десни бек Александар Станојевић, који је повредио шутерско раме, али је још увек у комбинацији за меч са Белорусима у недељу у Нишу (17 часова).

"Оптимиста сам. Оно што је битно је да имамо добру атмосферу, да су играчи расположени, као и стручни штаб. Станојевић ће остати у Београду на терапијама и надам се да ће се придружити екипи у Нишу. Све остало је у реду. Орни смо да пружимо наш максимум у овом тренутку", јасан је селектор Јовица Цветковић.

Десно крило, Дарко Ђукић, једини је српски репрезентативац који наступа у Пољској, у дресу актуелног шампиона Европе Виве Таурон Килцеа, одакле долази осам пољских репрезентативаца.

"У ова четири тренинга није било пуно времена за уигравање, али је неки систем направљен и са њим идемо да се надигравамо. Пољаци су апсолутни фаворити. Играју заједно у клубу и репрезентацији дуго година. Душебајев је тренер кога познају из клуба, и који лако замисли из клуба преноси у репрезентацију. На нама је да се боримо", јасан је Ђукић пред дуел са својим клупским друговима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар