Жријеб за 1/4-финале Купа РС: У Требињу ће бити као некад…

Некадашњи шампиони Републике Српске и БиХ, требињски Леотар и Борац из Бањалуке одмјериће снаге на "Полицама" у четвртфиналу Купа РС, одлучено је данашњим жријебом.

Фудбал 02.11.2016 | 16:30
Жријеб за 1/4-финале Купа РС: У Требињу ће бити као некад…
Леотар и Борац, некадашњи шампиони Републике Српске и Босне и Херцеговине, бориће се за пласман у полуфинале Купа Републике Српске 9. новембра, одлучено је жријебом који је данас одржан у просторијама Фудбалског савеза РС.

Биће то дуел тимова који су данас далеко од мјеста на којем су били претходних година. Требињци таворе у трећелигашком друштву, у Другој лиги РС, док је Борац у Првој лиги РС. Истина, бањалучки црвено-плави су лидери "елите" Српске и на добром путу су да се експресно врате у Премијер лигу БиХ, одакле су испали прошле сезоне.

Посљедњи меч Леотар и Борац одиграли су 2014. године, када су Бањалучани били убједљиви на "Полицама" и славили 5:0. Требињци су ту сезони завршили на посљедњем мјесту, са свега девет бодова.

Бранилац трофеја Радник из Бијељине гостоваће друголигашу Власеници, док ће Крупа бити гост Слободе из Мркоњић Града, која наступа у Првој лиги РС.

Занимљиво ће бити у Добрљину, гдје ће домаћи Славен, члан четвртог ранга фудбала Српске, угостити Младост из Велике Обарске, такође некадашњег премијерлигаша и шампиона РС, која је прошле сезоне испала из Прве лиге РС, па одустала од наступа у друголигашком друштву. Тренутно је водећа екипа регионалног "истока" (трећи ранг такмичења у РС).

Утакмице се играју 9. новембра од 14 часова, а у случају да након 90 минута резултат буде изједначен, једанаестерци ће одлучити путника међу четири најбоље екипе у најмасовнијем такмичењу Српске.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА РС:

Леотар (Требиње) - Борац (Бањалука)
Слобода (МГ) - Крупа (Крупа на Врбасу)
Власеница - Радник (Бијељина)
Славен (Добрљин) - Младост (Велика Обарска)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар