Тло у Италији потонуло 70 цм од земљотреса

Површина тла је понегде у централној Италији потонула до 70 сантиметара од земљотреса магнитуде 6,5 који се догодио у недељу, саопштио је данас италијански Савет за истраживања.

Занимљивости 02.11.2016 | 08:28
Тло у Италији потонуло 70 цм од земљотреса
На основу сателитских снимака, научници италијанског Савета за истраживања (ЦНР) и Института за геологију и вулканологију Италије открили су деформације тла на 130 квадратних километара у тој планинској области.

Делови околине Перуђе, око 10 километара од епицентра потреса, потонули су и до 70 сантиметара, наводи се у саопштењу ЦНР-а.

„Толико тоњење тла је неуобичајено“, рекао је Франс пресу портпарол ЦНР-а Марко Ферацоли и додао да је 24. августа после земљотреса на том подручју, тло потонуло до 18 сантиметара.


Снимци из ваздуха су показали да је планина попуцала на појединим местима око места Норче.

Хиљаде слабијих потреса настављају се после, за сада, најјачег који се догодио у недељу, а сеизмолози процењују да предстоје и нови, сличне јачине као тај, и да ће смиривање тла бити дуготрајно.

Италијански геолошки институт саопштио је да је осим више десетина слабих потреса јутрос забележен и један релативно јак, магнитуде 4,7.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перо

02.11.2016 13:56

Само један дан кад американци изадју из земље да прошетају ватиканом

ОДГОВОРИТЕ