Осуда Кељмендија је пресуда и Радончићу

Сенад Пећанин, сарајевски новинар и адвокат, за “Зашто?” анализира свједочење Фахрудина Радончића, политичара и медијског тајкуна, на приштинском суђењу Насеру Кељмедину, оптуженом за убиство и организовани криминал, током којег је “бошњачку политичку мафију” оптужио за убиство сарајевског ратног команданта и истакнутог члана подземља Рамиза Делалића ‘Ћеле’ и других особа.

Босна и Херцеговина 02.11.2016 | 07:56
Осуда Кељмендија је пресуда и Радончићу
Искреност

Фахрудину Радончићу и Бакиру Изетбеговићу треба вјеровати да су искрени једино када током предизборних кампања говоре један о другом.

Подсјећам, уочи избора за члана Предсједништва БиХ 2014. године, Радончић је више пута јавно Изетбеговића представљао вођом бошњачке мафије, налогодавцем више нерасвијетљених убистава, те припадником породично-страначког клана који је присвојио милијарде марака новчане помоћи намијењене Бошњацима током рата у БиХ. С друге стране, Изетбеговић је Радончића описивао као незајажљивог тајкуна у служби интереса центара који су одговорни за геноцид над Бошњацима и агресију на БиХ.

Кредити

Тешке оптужбе на рачун Изетбеговића и СДА које је изрекао током свједочења у судском поступку против Насера Кељмендија у Приштини не откривају, дакле, ништа што Радончић већ није говорио о својим коалиционим партнерима из СДА на свим нивоима власти у БиХ.

Међутим, Радончићево свједочење открива његову велику панику. Калибар тешких оптужби које је изрекао сразмјеран је улозима о којима одлучују и суђење Кељмендију у Приштини и Радончићу у Сарајеву: а улози су, ни мање ни више: Радончићева слобода, политичко преживљавање његове странке и њега лична, као и опстанак уздрмале пословне империје подигнуте на кредитима који су стигли на наплату.

Политичка проституција

Политичка коалиција Изетбеговића и Радончића од самог почетка је однос партнера који не смију један другом окренути леђа од страха да ће примити нож. Такав однос у иступима и једног и другог лидера назива се "бошњачким јединством".

Ни Изетбеговић, ни Радончић нису гадљиви када је власт у питању и међусобном спремношћу на било какву сурадњу показали су сву раскош балканске политичке проституције. Радончић је свјесно стао на корак од понављања оптужбе на рачун Изетбеговића, упућујући му тиме поруку да ће му пружити шансу да обустави и анулира Радончићево судско процесуирање.

Корак од оптужбе

Но, ако може утицати на исход суђења у Сарајеву, Изетбеговићев утицај не домашује до суда у Приштини. Зато ће Радончићева судбина зависити од исхода суђења његовом пријатељу и пословном партнеру Насеру Кељмендију: буде ли Кељменди осуђен за убиство Рамиза Делалића биће то пресуда и Радончићу. А тада Радончић неће стати на корак од оптужбе по којој је Бакир Изетбеговић налогодавац многих нерасвијетљених убистава и вођа моћне бошњачке мафије.

Извор: РСЕ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КОМПЛЕТИЋ

02.11.2016 07:36

ЈОШ ОМ ФАЛИ БАКИР И КОМПЛЕТНА ЕКИПА ЗА ДУГОГОДИШЊУ РОБИЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Комплетић

02.11.2016 08:57

Има њих још, само коће то процесуирати, страни судови или наши корумпирани????