Фетел под истрагом због псовања директора!

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) истражује непристојно понашање возача Ферарија Себастијана Фетела.

Остали спортови 02.11.2016 | 15:45
Фетел под истрагом због псовања директора!
Он је уз бројне псовке завршио трку Формуле 1 за Велику награду Мексика, пренели су британски медији.

Фетел је био љут због вожње возача Ред Була Макса Верстапена у самој завршници недељне трке у Мексику, а обраћајући се људима у свом боксу путем радија упутио је и псовке директору трке ФИА Чарлију Вајтингу.

"Сакупљамо доказе о инциденту, а затим ћемо видети да ли ће поступак бити покренут", рекао је председник ФИА Жан Тод за Дејли Мејл.

Дејли Телеграф пренео је да је ФИА "под великим притиском" да казни Фетела. Нејасно је какву казну би могао да добије Фетел. Он је један од најплаћенијих возача Формуле 1, па новчана казна на њега не би много утицала. Могуће је да добије казну у квалификацијама, али и забрану учешћа у наредној трци у Бразилу 13. новембра.

"У сваком спорту емоције скачу, али не можете критиковати судију. Изненадио бих се ако би Фетел прошао без казне", рекао је директор Ред Була Кристијан Хорнер.

Фетел је од 2010. до 2013. године освојио четири шампионске титуле са Ред Булом.

У самој завршници трке у Мексику Фетел се борио са Верстапеном за треће место, возач Ред Була је у једном тренутку излетео са стазе, прешао преко траве и вратио се испред четвороструког светског првака, због чега је стекао непоштену предност и требало је да му препусти позицију али то није учинио.

Верстапен је трку завршио на трећем месту, али је одмах по завршетку добио казну додавања пет секунди на резултат па је пао на пето место, а Фетелу је припало треће место. Међутим, Фетел је кажњен са 10 секунди због опасне вожње, па је на крају треће место заузео Данијел Рикардо из Ред Була, а Немац је пао на пето.

Фетел се у недељу извинио Вајтингу.

"Извинио се. Пошто је то учинио нећу му сувише замерити, али остаје да се види да ли ће мој шеф наставити случај", рекао је Вајтинг за Дејли Мејл.

Директор Ферарија Маурицио Аривабене рекао је да Фетел није заслужио да му се одузме треће место.

"Потпуно смо заслужили пласман на подијум, који нам је одузела бирократија. Цео тим је показао велику издржљивост, остао је сложан и концентрисан у тешком тренутку. Наша стратегија нам је омогућила добру трку и обојица возача су обавили добар посао. Нажалост, кажњени смо одлуком судија, казна је сувише оштра и непоштена", рекао је Аривабене.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар