Вучић страхује да је мета био његов брат

Премијер Србије Александар Вучић страхује, како каже министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, да је можда потенцијална мета био његов рођени брат Андреј. Како каже, све безбједносне службе које су радиле његов психолошки профил, и профил премијеровог брата, могу да потврде да они имају само једну слабу тачку – један другог.

Србија 01.11.2016 | 22:47
Вучић страхује да је мета био његов брат
Стефановић каже да Александра Вучића познаје 20 година и у току којих су, како каже, били врло блиски.

"Ја сам овде не да бих градио каријеру, већ сам овде да бих му помогао. Нисам видео да је овакво стање, као у последња два дана. Знате да он није неко ко се плаши да уђе у борбу, ко се плаши за свој живот", напомиње Стефановић.

Министар унутрашњих послова Србије каже да је у вези са оружјем у Јајинцима саслушано 37 лица и да се у том случају виде трагови озбиљног професионализма.

"У малој области код куће премијера Александра Вучића у дану проналаска оружја и два дана прије тога нашло се 97 безбједносно интересантих лица", наводи Стефановић за РТС.

Стефановић је рекао да се у пречнику од једног километра, у дијелу села Раковица–Јајинци–Јелезовац у дану проналаска арсенала оружја код породичне куће премијера, и два дана прије тога нашло 97 безбједносно интересантних лица.

"Не могу да верујем да људи мисле да је то случајно и да смо случајно нашли 'зољу'. Имамо информације која су то лица, ради се интензивно", напомиње Стефановић.

Према његовим ријечима, анализиране су све опције у истрази и остале су још двије или три које полиција брижљиво разматра. Како министар наводи, током 2012. године је против неког од 97 лица била вођена истрага јер су били осумњичени за покушај извршења убиства против неких од припадника највиших државних институција.

"Не могу да кажем са сигурношћу да ћемо уопште доћи до свих релевантних података у вези са овим јер је урађено веома професионално, али могу да кажем да ћемо се борити и учинити све да разоткријемо позадину овог случаја", напомиње министар.

Полиција је установила, каже Стефановић, да нека од лица користе мобилне телефоне људи који раде у компанијама блиским држави.

"Ради се иначе о пуцачима, како се то каже жаргонски, односно о људима који су криминогеној средини познати као извршиоци тешких кривични дела или осумњичени за извршење тешких кривичних дела", - истиче министар.

Кад Тужилаштво каже да нема довољно доказа за привођење тих лица, каже Стефановић, полиција не може да их приведе. "Шта да им радимо? Да их тучемо и пржимо акумулатором? Наравно да не можемо. Полако плетемо мрежу којом хоћемо да покажемо све прикупљене доказе", указује Стефановић.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

yугословен

01.11.2016 21:26

НЕ БУДИТЕ НАИВНИ АУТО ОСТАВЉЕНО ПУНО НАОРУЗАЊА И ОНДА ЦЕ ДОЦИ ТЕРОРИСТИ ДА УБИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

01.11.2016 21:52

Ово је страсно. Па цега си ти министар ? "Пуцаци", борицемо се ... Па ста да казе обицан градјанин на те твоје глупости. Само да продаје све сто има и бјези из тог вилајета. Плата 200 еура ако је има, перспектива никаква, пословно окрузење катастрофа , безбједност нула, владавина права мисаона именица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меркадер

02.11.2016 13:28

Кад се сјетим министра Зорана Соколовића и сад видим овог министра дође ми да се убијем!!!!!

ОДГОВОРИТЕ