Галијани одлази!

Званично саопштење се очекује у току недеље...

Фудбал 01.11.2016 | 18:30
Галијани одлази!
Долазак нових кинеских власника ће и дефинитивно означити почетак нове ере у Милану. Осим што ће Силвио Берлускони остати на позицији почасног председника, све остало ће бити промењено из корена. Метла промена ће захватити и Адријана Галијанија који ће после 30 година напустити функцију у славном клубу.

Италијански медији наводе да ће током недеље уследити и званично саопштење Милановог трансфер-гуруа о одласку из клуба.

„Нисам спреман да останем у Милану на би којој другој функцији осим генералног директора. Нико ме још није питао, али после 30 година у клубу, не бих прихватио другачију улогу од оне коју тренутно обављам“, рекао је јуче Галијани и између редова најавио крај ере у Милану.

Годинама десна рука Силвија Берлусконија, легендарни оперативац није у плановима нових кинеских власника који желе да поставе Масима Мирабелија за новог спортског директора чиме би Галијани био маргинализован и практично искључен из трансфер политике клуба.

„Не интересује ми ни место у Управном одбору, јер мора да постоји неко поштовање за досадашњу каријеру“, поручио је Галијани.

Милан би у јануару требало да пређе у власништво кинеског конзорцијума, а први човек Кинеза ће бити некадашњи Интеров функционер Марко Фасоне који би добио функцију генералног директора, док би Мирабели био његов први сарадник.

На тај начин ће се окончати ера једне од најуспешнијих руководилачких гарнитура у историји фудбала. Силвија Берлусконија и његових најближих сарадника. Осипање је почело још пре две године када је клуб напустио Ариједо Брајда, а потом је отишао и Умберто Гандини. Уз Галијанија, то су двојица челника који су градили историју Милана претходних деценија.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар