Енди Мареј: Тако близу, а тако далеко!

Британац је све ближи Новаку Ђоковићу, али не дозвољава да се ствара еуфорија око њега.

Тенис 01.11.2016 | 14:45
Енди Мареј: Тако близу, а тако далеко!
Титулом у Бечу, Енди Мареј се додатно приближио Новаку Ђоковићу у борби за прво место светске ранг листе тенисера, тако да ће последња два турнира сезоне - Мастерс у Паризу и завршни турнир у Лондону - одлучити ко ће годину завршити као "број један".

Британац је у финалу турнира у Бечу победио 15. тенисера света Француза Жо-Вилфреда Цонгу у два сета, 6:3, 7:6, чиме је дошао до своје друге титуле у аустријском граду. Претходну је освојио 2014. године.

Мареј би могао да преузме прво место на АТП листи од Новака Ђоковића ако освоји Мастерс у Паризу, који почиње овог понедељка, али само у случају да се српски тенисер не пласира у финале.

"Сваком победом сам све ближи, али чека ме дуг пут. Чини се да је мали корак од другог до првог места, али то је најтежи корак. Много је лакше пробити се са 100. места до 50 најбољих",рекао је Мареј.

Мареј је у Бечу освојио седму титулу у сезони, а 42. у каријери. Ђоковић је, такође, ове сезоне освојио седам титула.

"Мислио сам како да победим, пре него шта би та победа значила. Лепо је што сам освојио седми турнир, а многе титуле дошле су у последњих неколико месеци. После Аустралијан опена помало сам се мучио, али последњих неколико месеци су били заиста добри", додао је Мареј који је непоражен у последњих 14 мечева.

Цонга је играо у свом првом овосезонском финалу. Он је ове сезоне имао проблема са повредама левог колена и мишића.

"Ово је била позитивна недеља. Веома је добро када играте у финалу. Играо сам добар тенис, лепо је играти пет мечева узастопно, а то ми се није много дешавало у последњих неколико месеци", рекао је француски тенисер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар