Подјела власти: Све се зна, мало се открива!

Док се чека да ЦИК БиХ потврди мандате освојене на локалним изборима, владајућа коалиција у Бањалуци завршава подјелу власти у Скупштини града и јавним предузећима.

Република Српска 30.10.2016 | 20:30
Подјела власти: Све се зна, мало се открива!
Више од 90 одсто градских функција већ је подијељено. О именима функционера, коалициони партнери, за сада, не желе да говоре. 

Све се зна, а мало тога се открива. Овако би се укратко могла описати расподјела функција у највећем граду Српске. Након неколико кругова разговора усаглашен је интегрални текст споразума коалиционих партнера. Мјесто предсједника Скупштине остаје резервисана за ДНС, док ће замјеник градоначелника бити из СНСД-а.

"Ми у СНСД-у још нисмо завршили са унутарстраначким предлагањем, све остало је договорено. Кад је ријеч о СНСД-у Предсједништво градског одбора треба да потврди именовања, а ДНС-ова имена су већ позната, каже Игор Радојичић, предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука.

ДНС-у припадају два начелничка мјеста у Административној служби, а СНСД ће задржати финансије, инспекцијске послове, службу за заједничке послове и Комуналну полицију. Привреда остаје у рукама Социјалистичке партије, док ће друштвене дјелатности бити подијељене на два одјељења.

"Нама припада спорт, школство, здравсто и омладина. Кад су у питању директорске функције, принцип је био да задржимо оно што већ држимо, то јест за градско гробље и јавна установа за предшколско васпитање. Када је у питању потпредсједник Скупштине изгледно је да је то господин Милаковић који има најбољи резултат, истиче Раденко Комљеновић, предсједник ГО СП Бањалука.

Други ресор одјељења за друштвене дјелатности - култура, како се спекулише, требало би да припадне Уједињеној Српској. Да ли ће тако бити, предсједник странке Ненад Стевандић не жели да открије.

"Наше руководство јако је образовано, ту су магистри, доктори наука, људи који су били у свијету, имају искуство. Не желим да спекулишем ни са једним именом, у сваком случају, оно ће бити на понос Бањалуке", поручује Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

Владајућа коалиција, по свему судећи, спремно дочекује процес преузимања власти у Бањалуци. Оно што након тога слиједи, јесте реорганизација Градске управе и јавног сектора, што је већ најавио будући градоначелник Игор Радојичић.

(Прессрс.ба)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

родјо

30.10.2016 19:39

Стевандицу казес да су кадрови образованин и били у свијету ок.Само сто по свијету нијесу могли узимати него се овамо вратили неби ли ста усицарили,толико о њиховој способности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

30.10.2016 20:03

СТЕВАНДИЋ ПРВИ УЗИМА ПАРЕ

Name

САДА МАЛО ОН

30.10.2016 21:24

Па брацо ред је да се Стевандицак омрси па сад га је кренуло купи мрвице послије Доде сретно Стевандуцак ти си примјер оне ко цека тај доцека

Name

Бањалуцанин

30.10.2016 20:37

Гласове Стевандицу су доњели бивси СДС-овци Маринко Драгисиц и Миленко Јацимовиц. Да није било њих био би гори од Адама Сукала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

31.10.2016 00:09

ХЕ, ХЕ, ХЕ - Е СТЕВАНДИЋУ КОЈА СИ ТИ "ЗАКРПА" ОД ПОШТЕЊА - И ЗА ТЕБЕ ЈЕ И НАТАЛИЈА ТРИВИЋ "КАДАР" КОЈИ ЈЕ ШКОЛОВАН У ИНОСТРАНСТВУ. ТАЧНО ЈЕ САМО ДА ЈЕ ОНА ЈЕ "ВРХУНСКА ПОЛИТИЧКА ИГАРЧИЦА" МАДЕ ИН РС, А ТЕ ТВОЈЕ ИЗЈАВЕ ОСТАЈУ САМО ПРАЗНЕ ПРИЧЕ... "ПСИ ОСТАЈУ И ЛАЈУ, А КАРАВАНИ ПРОЛАЗЕ"....

Name

Сирогојно

30.10.2016 21:03

Ма ја Тривицка бас образована,заврсила три(3)мјесеца тецаја за бел телевизију....тв спикер..хихи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гооол

31.10.2016 08:21

Али је мазна као слатка маца.

Name

аџенда

30.10.2016 21:41

Одвратни су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало ало

30.10.2016 21:47

Па имаш ли интернет стоко балканска? Видиш ли шта људи у свијету раде. А шта ти знаш? Знаш ли ишта радити осим гузлати се у фотељи? И бавити се организованим криминалом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

31.10.2016 05:09

Кад би Радојциц могао самостално да ради било би несто од б.луке али под бајином контролом ниста тајкунизам јос веци него сто је био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.10.2016 08:17

Игор је направио прву велику промјену, локацију гдје се окупљају и договарају. Сад је то Аqуана.

ОДГОВОРИТЕ