Сутра свјеже и сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити свјеже и сунчано, уз умјерену облачност, и дневну температуру ваздуха од девет до 14, на југу до 17, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

Република Српска 30.10.2016 | 18:50
Сутра свјеже и сунчано
Јутро ће бити хладно и умјерено облачно, на истоку претежно облачно. Јутарња температура ваздуха биће од један до четири, на југу до осам, у вишим предјелима од минус два, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана биће свјеже и претежно сунчано вријеме уз малу облачност, а на истоку остаје нешто облачније уз сунчане периоде. У Херцеговини сунчано и мало топлије, али и вјетровито.

Вјетар ће бити у већини предјела слаб до умјерен сјеверни, у Херцеговини умјерена до јака бура.

У уторак, 1. новембра, јутро ће бити хладно и претежно ведро, слаб мраз ће се јавити и понегдје у нижим предјелима. Око ријека и по котлинама понегдје пролазна магла.

Током дана биће претежно сунчано и свјеже вријеме. Јутарња температура ваздуха од минус два до два, на југу око пет, у вишим предјелима од минус пет степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 10 до 15, на југу око 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

У сриједу, 2. новембра, јутро ће бити хладно, а током дана топлије уз сунчане периоде и постепено наоблачење. Увече и у ноћи облачно уз слабу кишу која почиње прво на сјеверу и западу.

Јутарња температура ваздуха биће од један до пет, у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова. Највиша дневна температура ваздуха од 13 до 18, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

У четвртак, 3. новембра, долази захлађење са кишом, ујутру ће бити јача киша на сјеверу и западу, а на југу и југоистоку ће и даље бити суво. Током дана киша наставља да јача и захвата већину предјела уз даље захлађење. На планинама ће киша прећи у снијег. Увече се јаче падавине премјештају ка југу, а на сјеверу киша слаби и постепено престаје.

Максимална температура ваздуха ће се јавити у првом дјелу дана од само седам на сјеверу до 15 на југу, а током дана температура опада и минимална температура ће се јавити увече од један до шест, на југу око девет степени Целзијусових.

Данас је у Републици Српској било претежно сунчано уз малу до умјерену облачност. Дувао је слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена бура.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар