Видео - НБА казнила Вејда: 25.000 $ због прославе коша!

Најбољи играч Чикага непримерено је прославио одлучујући кош против Бостона. Због тога ће морати да плати.

Кошарка 31.10.2016 | 09:45
Видео - НБА казнила Вејда: 25.000 $ због прославе коша!
Двејн Вејд емотивно је поднео први наступ за Чикаго Булсе, тим из свог родног града, за који је заиграо у 35. години.

На дебију у дресу "бикова", троструки НБА шампион постигао је 22 поена у победи над Бостоном 105:99, "овереној" његовом одлучујућом тројком.

Тај - преломни погодак, Вејд је прославио гестикулиравши палцем да је "убио" или "скратио за главу" ривала. Таква прослава је потом изазвала велику пажњу, као и реакцију лиге.

НБА "дисциплинци" прегледали су снимак и казнили НБА звезду, па ће због непримереног славља Вејд морати да плати 25.000 долара.

Казна је, наравно, за његову плату (47,5 милиона за две године) заиста симболична, али ће послужити као опомена за све, јер разграничава дозвољено од недозвољеног понашања.

"Није било злонамерно"



На дан када је сазнао казну, Вејд је на свом Тwиттер профилу написао поруку извињења својим младим навијачима. "Ухватиле су ме емоције у првој утакмици код куће", објаснио се.

Недуго потом, после суботњег тренинга, разговарао је и са новинарима о том моменту.

"Позову те, причају ти о томе, ти говориш о томе и онда одлуче како ће убудуће поступати", алудирао је Вејд на чињеницу да је његова казна без преседана.

Ипак, признаје да схвата да је погрешио и да је очекивао позив надлежних.

"Очигледно је да сам одређено време у лиги, па сам и претпостављао да ће ме звати и пре него што су окренули мој број. Као што сам им рекао, заиста нисам помислио ништа злонамерно. Ухватио ме је тренутак. Али, одмах када сам завршио схватио сам да је то казна. Тако је - како је. Постоје правила ове игре. Морате да их поштујете и ако вас не казне - све је у реду", објаснио је Вејд.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар