Они ће да вас преселе, али за 500 КМ!

Превоз, утовар и истовар намјештаја и ствари приликом селидбе грађани могу да препусте фирмама које су се специјализовале за ову врсту посла, а чије услуге могу да коштају и до 500 марака.

Република Српска 29.10.2016 | 19:18
Они ће да вас преселе, али за 500 КМ!
Цијена самог превоза приликом селидбе зависи од километраже и тежине терета. За ову услугу грађани ће издвојити минимално 30 КМ. Цифра је већа уколико се ради о осјетљивој врсти терета.

У једној од неколико фирми чија је основна дјелатност селидба кажу да поред самог транспорта пружају услуге утовара и истовара, а за то је посебна тарифа.

"Имамо два комбија и камион за селидбе, а и раднике које ангажујемо ако клијент тражи утоварање намјештаја и осталог покућства. За комплетно пресељење намјештаја, бијеле технике и других ствари из, рецимо, куће површине 100 квадрата потребно је издвојити око 500 КМ. У цијену је урачунат транспорт и радна снага" рекао је власник овог предузећа Зоран Црнадак.

Количина намјештаја и километража диктирају цијену. Нема одређене тарифе већ превозник прегледа шта ће да превози, да ли су потребни радници за пренос ствари и на крају удаљеност од стана до стана, па онда погађа посао са лицем које се пресељава. 

Путем огласа најлакше је пронаћи комби превоз за пресељење.

"Ако радимо, најчешће је то центар града, мада слабо има посла у посљедње вријеме. Људи немају новца и желе да уштеде, па се сналазе на разне начине. Утоварају ствари у сопствени аутомобил, посуђују комбије и постепено износе ствари. Ангажовањем превозника може се уштедјети доста енергије и времена, а самим тим и новца. Нас најчешће западну селидбе станова у зградама без лифта са уским степеништем, гдје је потребно, осим снаге, и умијеће изношења великих комада намјештаја. Наравно, ношење намјештаја има посебну цијену" казао је један од превозника који своје услуге нуди на огласима.

Мјештанин Старчевице Драгослав Мирић каже да је при пресељењу у свој садашњи стан ангажовао превозника и да је задовољан услугом.

"Мало сам више платио него што сам планирао, али имао сам комплетну услугу. Људи су изнијели из старог и унијели моју имовину у нови стан. Све су посебно упаковали и није дошло до оштећења ни намјештаја ни зидова у стану. Екипа је уиграна и види се да имају искуства. Не бих то могао сам извести" рекао је Мирић.

Савјети

Приликом пресељења и транспорта ствари најважније је правилно паковање.

"Препоручује се коришћење картонских кутија, старих новина, фолије и стиропора. Важно је и правилно послагати ствари, од најтежих на дну до најлакших на врху. Вожња би требало да буде што спорија" рекли су у предузећима која се баве услугама сељења.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НОР

29.10.2016 17:24

Колико је од Сарајева до Норвешке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Или

29.10.2016 17:53

Од Бањалуке до Њемачке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

30.10.2016 07:45

А за Америку

ОДГОВОРИТЕ