Смјене директора три дома здравља и четири клинике у Србији

Министарство здравља предложило је локалним самоуправама смену директора три дома здравља и четири клинике, због лоше организације посла, неадекватног водења медицинске документације и лоших хифијенских услова.

Србија 28.10.2016 | 19:05
Смјене директора три дома здравља и четири клинике у Србији
Тимови за контролу стања у здравственим установама у Србији, које је недавно формирало Министарство, предложили су данас, на основу извештаја о увиду у стање у тим здравственим установама, смену директора домова здравља у Младеновцу, Вождовцу и Барајево, те директоре Клинике за грудну хирургију Клиничког центра Србије, Центра за васкуларну хирургију, Клинике за урологију, нефрологију и дијализу и Службе за радиолошку дијагностикуфима Клиничког центра Крагујевац.

Руководиоцима домова здравља Савски венац, Цукарица, Звездара и Гроцка дат је рокод од 14 дана да поправе уоцене недостатке, саопштило је Министарство здравља.

Кад су у питању клиницки центри, констатовано је да је у Клиницком центру Србија незадовољавајуће стање на Клиници за грудну хирургију, јер нису створени услови за почетак процеса трансплантације плућа, као и за уводење нових метода лечења и да је зато потребно у овој клиници обавити кадровске промене.

Директорима Центра за анестезиологију и реаниматологију и Центра за радиологију и магнетну резонанцу остављено је три недеље да унапреде систем организације посла.

"На основу усвојене анализе одлучено је да се у Клиницком центру Крагујевац именују нови директори Центра за васкуларну хирургију, Клинике за урологију, нефрологију и дијализу и Службе за радиолошку дијагностику", наводи се у саопштењу.

У извештају за Клиницки центар Ниш закљуцено је да постоје проблеми у функционисању Клинике за болести ува, грла и носа и Центра за патологију ипатолошку анатомију, те је руководиоцима ове две организационе јединице остављено15 дана да поправе уочене недостатке.

Клиницки центар Војводине је недавно променио руководство, па ће рад ове установе тек бити предмет анализе у наредном периоду.

"Немојте се опуштати, тек смо почели овај посао. Хоћу да сваки дан, сваке недеље обилазите установе за које сте задужени и да им помажете да се уведу у ред", поруцио је министар Златибор Лонцар представницима тимова за контролу изаказао следеци састанак за седам дана.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар