Вестерман: Партизан и Жалгирис су институције!

Француски кошаркаш Лео Вестерман у интервјуу за Екип упоредио је свој садашњи клуб Жалгирис са Партизаном.

Кошарка 31.10.2016 | 17:45
Вестерман: Партизан и Жалгирис су институције!
Вестерман је каријеру почео у Асвелу, да би од 2012. до 2014. био члан Партизана и тада постао љубимац црно-белих. Потом је наступао за Лимож, а од ове сезоне играч је Жалгириса.

Вестерман је открио из ког разлога је после Асвела, Партизана и Лиможа изабрао да игра за још један клуб богате историје.

„То је начин на који видим кошарку. Потребно ми је нешто више од игре, а то сам пронашао у овим клубовима, припадност, блискост с грбом који бранимо. Клуб, организација, навијачи помажу ти да будеш све бољи. Играчи које волим и које сам гледао сада су моји тренери - Јасикевичијус, или председници као што је случај био са Даниловићем.“

На питање како појединац осећа тежину коју носи историја Каунсаса, француски плејмејкер је рекао:

„Много је сличности са Партизаном. Тренер је легендарни играч, као што је био председник Партизана или сада Сабонис у Каунасу. Свуда прошлост је садашњост, са фотографијама, трофејима који се налазе у свлачионици, како би се нови играчи што пре прилагодили и схватили да нису у обичном клубу него у институцији. И овде је прошлост важна као у Партизану, Асвелу и Лиможу. Свиђа ми се идеја одржавања митског статуса клуба", рекао је Вестерман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар