Трамп: Превише си строга према Путину

Милијардер Доналд Трамп изјавио је да је Хилари Клинтон да је превише строга према предсједнику Русије Владимиру Путину.

Свијет 28.10.2016 | 07:56
Трамп: Превише си строга према Путину
Говорећи на митингу у Спрингфилду, у Охају чије гласаче се бори да привуче на своју страну, Трамп је указао на то да Хилари Клинтон критикује предсједника Русије кога је Запад осудио због ангажовања војске и антидемократских тенденција.

“Она говори веома лоше о Путину, а ја не мислим да је то паметно”, рекао је Трамп хиљадама својих присталица, уз напомену да Русија има нуклеарно оружје.

Трамп је током предизборне кампање критикован јер није осудио Путина и што је неколико пута порицао повезаност коју амерички обавјештајци кажу да су нашли између Русије и недавних покушаја хакерских напада у САД који изгледа да су били усмјерени на утицање на исход новембарских предсједничких избора.

Трамп је дуго тврдио да ће за САД бити боље ако имају продуктивније односе сарадње с Русијом и заложио се да те двије земље раде заједно против трупа Исламске државе на Блиском истоку, упркос разликама у ставу о сиријском предсједнику Башару ал Асаду.

Трампов партнер у кампањи Мајк Пенс имао је оштрији став о Путину, описујући га током дебате кандидата за потпредсједника САД као “малог и насилног лидера”.

Трамп је рекао да је Путин јачи лидер од предсједника САД Барака Обаме и похвалио га је због “јаке контроле над његовом земљом”.

САД су оптужиле Русију да координира хаковање електронске поште Хилари Клинтон током предизборне кампање. Али Путин је у четвртак одбацио те тврдње, рекавши да им је циљ да се пажња јавности скрене са стварних проблема. Он је рекао и да су алузије да Русија покушава да помогне Трампу “чиста глупост”.

“То је само инструмент политичке борбе, начин манипулације јавним мњењем”, рекао је Путин у Сочију.

Ипак, руски лидер је додао да, иако Трамп може изгледати “екстравагантно”, он покушава да допре до људи који су уморни од елите. “Вријеме ће показати колико му је то успјело”, рекао је Путин.


(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар