Де Ниро купује Титов стан на Менхетну?!

Прави рат холивудских звијезда води се за Титов стан у Њујорку! Многе холивудске звијезде стале су у ред за куповину историјски вриједне некретнине.

Свијет 27.10.2016 | 21:15
Де Ниро купује Титов стан на Менхетну?!
"Много је свјетски познатих личности које су стале у ред и које су показале заинтересованаост за овај стан. Није само Џек Николсон заинтересован. Конкретно, он је своје интересовање исказао далеке 2001. и питање је да ли је још потенцијални купац, али заинтересован је сигурно његов колега Роберт де Ниро, који ће своју одлуку донијети када се стан и званично појави на тржишту", каже извор "Ало!".

Генерални секретар МСП-а Вељко Одаловић открива да ће се стан у Њујорку наћи на тржишту најкасније за двје недјеље.

"Сљедеће недјеље би требало да буде одређен брокер у Америци који ће за наше интересе продати стан, тек тада ћемо моћи знати све детаље", каже Одаловић.

Према његовим ријечима, бивше чланице СФРЈ договориле су се о продаји пет дипломатских представништава, а Србији припада 40 одсто вриједности имовине.

"Договором који је постигнут у понедјељак у Љубљани наложено је да се прикупе понуде за дипломатско-конзуларна представништва у Бону, Берну, Токију и Њујорку, као и за шестособни стан на Менхетну, који се не користи од 1992", наводи Одаловић и додаје:

"Нашој земљи од продаје тих некретнина припада 39,5 одсто новца, а када дође до продаје, договорено је да се најприје Србији исплати 2,9 милиона евра, које је уложила чувајући резиденцију у Њујорку од 1992. године. За тих пет објеката плаћамо више од 600.000 годишње само на одржавање. Сада, послије састанка у Љубљани, имамо и практично методологију".

Договором је, наиме, предвиђено да објекти иду на међународни тендер, који ће бити објављен у познатим свјетским листовима "Вашингтон посту" и "Економисту".

Србија за сада добила 43 милиона долара

Од 123 некретнине, у процесу сукцесије до сада су подјељена 72 објекта, остао је још 51, а већину нерасподјељених објеката користи или одржава Србија, попут шестособног стана у Њујорку, за који мјесечно плаћа 14.000 долара.

"У овом тренутку, од 51 објекта, који по анкесу Б вриједе 110 милиона долара, 43 милиона припада Србији. Такође смо успели да наметнемо потребу да се рашчисти статус објеката у Москви, Њу Делхију и Адис Абеби!", рекао је Одаловић.

Вриједност већа од 22 милиона долара

Вриједност стана са шест спаваћих соба у Њујорку прије 15 година процењена је на 1,7 милиона долара, али поређења ради, апартман у непосредној близини, такође са шест спаваћих соба, тренутно се према њујоршким агенцијама процењује на око 22 милиона долара. Ако се томе дода историјска вриједност и чињеница да су тај стан посјетиле многе познате личности, цијена може да буде много већа.

Извор: Ало

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кљајчин

27.10.2016 19:35

Ја би Џека за комшију

ОДГОВОРИТЕ
Name

форе

27.10.2016 20:11

Како Титов, а други га продају? Ако је Титов онда би требало да припадне насљедницима.

ОДГОВОРИТЕ