Сефић се изјаснио о поступку изручења

"Приликом саслушања код судије за претходни поступак Сањин Сефић није прихватио поједностављени поступак екстрадиције, односно опредијелио се за редован поступак екстрадиције", потврдила је портпаролка Вишег суда у Новом Саду Ивана Карапанџић.

Босна и Херцеговина 27.10.2016 | 13:42
Сефић се изјаснио о поступку изручења
Истакла је да не може прејудицирати рокове и дужину трајања тог поступка.

"Тренутно судија за претходи поступак завршава своје припремне радње и доставиће списе предмета ванпретресном вијећу овог суда, које одлучује о испуњености претпоставке за изручење. У зависности од тога каква буде одлука Вијећа постоји могућност изјављивања жалбе на ту одлуку, а када одлука Вијећа постане правноснажна тада коначну одлуку о изручењу доноси Министарство правде Републике Србије", појаснила је Карапанџић.

Истовремено, Кантонални суд у Сарајеву донио је рјешење да четверо помагача Сањина Сефића остаје на слободи, јер Тужилаштво Кантона Сарајево није доказало да постоји оправдан разлог за притвор.

"Кантонални суд у Сарајеву је донио Рјешење којим је одбијен приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево за одређивање притвора, јер Тужилаштво није доказало постојање законског услова за одређивање притвора, односно није доказало опасност од утицаја на свједоке", потврдили су Фени из Кантоналног суда у Сарајеву.

Министарство правде Србије добило је захтјев Министарства правде у Савјету министара БиХ за изручење Сањина Сефића, који се сумњичи да је у Сарајеву 10. октобра, аутомобилом усмртио двије девојке након чега је пребјегао у Србију.

Сањин Сефић се сумњичи да је у сарајевској улици Змаја од Босне, возећи великом брзином аутомобилом усмртио Селму Агић и Едиту Малкоч, студенте Филозофског факултета у Сарајеву, а према информацијама Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, ради се о вишеструком повратнику у чињењу прекршаја из области саобраћаја и јавног реда и мира.

Сефић је 11. октобра, у јутарњим сатима прешао границу између БиХ и Србије. Лишен је слободе 12. октобра у Новом Саду.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

27.10.2016 12:42

Криве су Селма и Едита!Зато су све чешће у судовима лажни позиви о постављеним бомбама,зато је неповјерење у суд,тужилаштво...Шта има њего да пита јел он за екстрадицију?Пустите га у мјеста гдје су убијене живјеле и у Сарајево гдје их је побио,нека он види онда шта ће се десити и нека даје одговоре на питања!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

27.10.2016 20:35

Није фер човијека изручивати.Треба га питати гдје жели да иде. Кршите људска права. Сигуран сам да је и њему жао и да се покајао. Нису кажњени злочинци над српском дјецом па зашто гањате њега. У таквој је средини човијек одрастао. Да је хтио сам би остао овако кршите људска права и слободе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.10.2016 04:56

Каква си ти будала