Желе да понизе Србију, тражићемо став Европе

Премијер Србије Александар Вучић оценио је да нови услови које је Приштина поставила за наставак дијалога у Бриселу показују да самопроглашено Косово не жели дијалог и додао да ће о тим стварима данас разговарати на седници Владе и на састанку са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

Србија 27.10.2016 | 12:51
Желе да понизе Србију, тражићемо став Европе
Вучић је рекао да је оно што се од Србије захтева за њега невероватно, и да указује да неко на приштинској страни не жели дијалог, већ да жели понижавање Србије.
 
"Ми смо опредељени за дијалог, опредељени смо за различите врсте компромиса, али то је овако немогуће. Безброј пута смо прећутали бесмислице о геноциду, не само зато што смо хтели да напредујемо на европском путу, већ и зато што смо уверени да су добри односи са Албанцима предуслов напретка у региону", рекао је Вучић.

Косовска министарка за дијалог Едита Тахири раније је рекла да Приштина као услов за наставак бриселског дијалога тражи да Србија призна независност тзв. Косова, да плати ратну штету и да се утврди међусобна граница.

Премијер Србије је такође изразио сумњу да су те изјаве дате самостално и навео да оне не доприносе решавању проблема већ су додатно "уље на ватру".

Одговарајући на питање о могућим покушајима дестабилизације прилика у региону, Вучић је рекао да се не боји ничега, али да се нада да то нико не жели.

"Све се надам да нико не жели дестабилизацију прилика на Балкану. Али, све што се дешава не говори у прилог мојим надањима. Знам место Србије и никада нећу дозволити да неко баци камен на Србију, а да ја не одговорим. Али нећу да се јуначим туђим телима или туђим новцем. Наш посао је да сачувамо мир. Увек смо спремни да разговарамо, али не под условима под којима смо ми понижени. Не можете у дијалог ако постављате услове. Онда то није дијалог. Плашим се да неки то не разумеју", рекао је Вучић.

Вучић је навео да ситуација није једноставна из много разлога и да се брине да би то могло да поремети читав регион у привлачењу нових инвестиција и у ономе што је најважније, а то је побољшање економских резултата.

"Зато желимо да наставимо разговоре и идемо ка миру. Надам се да нико не жели дестабилизацију прилика на Балкану, али све што се дешава не говори у прилог мојим надањима", рекао је Вучић.

Извор: Бета

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

ОЦИГЛЕДНО

27.10.2016 11:17

Како Вас није срамота да идете на Косово ПРОДАЛИСТЕ ТЕ ЉУДЕ само одете кад су упитању избори тако и са Републиком Српском манипулисете СУТРА да несто вама треба продалибисте нас одмах Своју дјецу сте тако васпитали да ми срби кад смо у србији нас сматрају да смо муслимани а нисте тој дјеци рекли да ОВИ СРБИ ОВДЕ СУ ВАС ОДБРАНИЛИ ДА ВАМ НЕ БУДЕ ГРАНИЦА У ВАЉЕВУ итд Све издајник до издајника Тадиц а сад овај Вуциц такозвани велики заститник српства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

27.10.2016 11:18

Вуциц и Додик су до ногу понизили свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.10.2016 12:00

Види овог? У питању је горе Србија и Косово. Цитај слово по слово. Мозда сконтас. Или и ти сањас Додика стално.

Name

Теско је једном стразњицом сједити на двије столице

27.10.2016 11:23

Јуце Вуцицев министар полиције Небојса Стефановиц разапиње црвени тепих и доцекује Руса који је главни сеф свих безбедносних слузби а данас Вуциц трази 'став Европе поводом Косова. Када и у којој дрзави се тако јавно доцекује сеф безбједности [сеф свих агената и јавних и тајних] ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

27.10.2016 11:42

Ако премиер Вуциц настави овако надимак "калимеро" му не гине.Ма нас господине Вуцицу понизава и исток и запад и комсије и на крају понизавамо сами себе.Ми најблазе рецено треба да се подвиримо под себе да видимо ко смо и сто смо и да одредимо краткороцне и дугороцне приоритете.Док год те приоритете буду одредивали Милосевици,Вуцици,Тадици,Додици ми цемо бити понизавани а не увазавани.Сваки нормалан народ мора имати национални програм који је свето слово и изнад сваке странке и појединца а ми га назалост немамо нити постоји зеља нити меду ителектуалном а да не говорим о политицким елитама да га створе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

освит зоре

27.10.2016 12:09

Е мој народе уједините се слозна браца куце граде а неслозна и дворце разваљују.Сви смо ни људи нека постује свако своје ал за будуцност је поттебна слога и зајефницки сузивот

Name

Ре: Освит

27.10.2016 12:56

Боље је без националног програма, јер имали сте један звани нацертаније, па вас је одвео у погресном смјеру...

Name

ДОXА

27.10.2016 11:45

Кме кме хелп Европа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.10.2016 12:28

Само комплетан идиот не зна шта мисли та његова "Еуропа",тј. да Приштина ради оно што јој кажу...Још један неинформисани предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самуел

27.10.2016 12:45

Ја ипак мислим да арапи долазе а ви како хоцете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колапс

27.10.2016 12:58

Србија треба (мора) донијети Закон и/или резолуцију којим ће Косово и Метохију прогласити привремено окупираним дијелом своје територије а потом успоставити само оно што се мора са тим и таквим дијелом државе и чекати прилику за војни поврат отете територије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.колапс

27.10.2016 13:26

Ни ти сам невјерујес у такву глупост.

Name

Књин

27.10.2016 13:45

Сто не тразис неxависност Републике Српске Крајине? Тамо Срби не могу добити ни ентитет. А Алванци могу добити дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

27.10.2016 19:33

Опет ви маштате о великој Србији и крајини у Хрватској. Па људи БРЕ докле висе. Какав ентитет бре? Да ли сте нормални? Па нас Срба у Србији има најмање. Још кад се одцепи Војводина и Сандзак, ста остаје. Какав би БРЕ ви ентитет у Хрватској? То сто сте тражили тамо кад сте се побунили и прогласили државу у држави и добили сте на крају, а тако ће бити и у РС