Гудурић ставио печат, али овације ишле - одбрани!

Скинувши још један од скалпова великана који им је недостајао, кошаркаши Звезде брзо су почели да се пакују за пут у Атину. За собом су оставили велику победу.

Кошарка 27.10.2016 | 18:45
Гудурић ставио печат, али овације ишле - одбрани!
Први пут, из петог покушаја, Црвена звезда мтс победила је у среду Барселону, у амбијенту за памћење.

Двоструки шампион Европе пао је у пуној Комбанк арени, оставши без начина да "пробије" чврсту одбрану српског и регионалног првака, али и без решења за тријумфални налет домаћина у другој четвртини.

Марко Гудурић је, већ по обичају, ушао у другој четвртини у игру и за 10 минута окренуо меч "наглавачке", показавши да је то његова ноћ.

Млади бек, нови љубимац Делија, убацио је 13 поена до паузе, а до краја 21 - сабравши други најбољи индекс евролигашког кола (30). Победа је имала његов потпис, а саиграчи су га несебично "гурали" у први план.

Оставши накратко без Стефана Јовића пред паузу, Дејан Радоњић поверио је улогу организатора игре Чарлсу Џенкинсу. Американац се најбоље досад прилагодио на то место, са Гудурићем преузео команду нападима и "тачдаун" додавањима у финишу стигао до бројке од седам асистенција.

Већ од Атине, ти улогу би могао да понесе новајлија Нејт Волтерс, за чије ће прилагођавање бити потребно време и стрпљење. "... А ја тога имам сасвим довољно", поручио је тренер Звезде.

И посматрајући друге адуте, Радоњић је могао да задовољно трља руке.

Уз константно чврсту одбрану, Симоновић је наставио у ритму из Истанбула и самоуверено постигао три тројке, на велико одушевљење публике. Милко Бјелица уливао је сигурност екипи конкретним наступом и преузимањем одговорности, доневши под обручима јако важне поене.

Са друге стране, као играч чији се учинак често не види у статистици, Бранко Лазић провео је на паркету 30 минута и "тихим" доприносом заслужио овације навијача Звезде. Посматрајући успон Радоњићевог тима претходних година, они су и те како научили да цене добру одбрану и да је често славе као голове.

"Бранко Лазић", запевала је Комбанк арена док су црвено-бели преузимали вођство и сламали противника, пре свега добром игром на свом делу терена.

"Заиста смо играли фантастичну одбрану", рекао је Звездин херој "из сенке"

"То је био једини кључ за ову утакмицу. Свесни смо да смо морали да сведемо Барселону на што мањи број поена и у томе смо, рекао бих, успели", додао је он.

У осврту на утакмицу, Лазић се трудио да што пре стави тачку на причу о Каталонцима и да се окрене гостовању Панатинаикосу, на које Звезда путује већ у четвртак.

"Битна и заиста велика победа. Без обзира што су они ушли у меч без неколико играча и у међувремену остали без још једног, Барса је заиста велика и увек је веома тешко против ње. Заиста велики тријумф"

Подвлачећи црту, неколико пута је поновио реченицу "То је то". Ипак, да ли је могуће у периоду од 48 сати потпуно ставити меч против Барселоне у други план и потпуно се окренути дуелу против Панатинаикоса?

"Могуће или не тешко је, али морамо да се посветимо Панатинаикосу. Следећа утакмица је за два дана морамо да заборавимо да се опоравимо што пре", подвукао је Лазић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар