ЕНГ - Лига куп: Шоу Митровића, асистенција Грујића...!

У уторак су игране прве утакмице четврте рунде енглеског Лига купа... Митровић као Окоча, Грујић 'из нехата'! Ливерпул је савладао Тотенхем Хотспур 2:1 (1:0), Арсенал екипу Рединга 2:0 (1:0), док је Њукасл Јунајтед демолирао Престон 6:0 (2:0) у осмини финала Лига Купа.

Фудбал 26.10.2016 | 12:00
ЕНГ - Лига куп: Шоу Митровића, асистенција Грујића...!
У наредну рунду прошао је и Хал Сити који је славио против друголигаша Бристол Ситија у гостима 2:1 (1:0), док Лидс Јунајтед после пенала избацио Норич Сити (1:1, 1:1; 3:2).

Бриљирали су српски фудбалери у осмини финала Лига купа Енглеске, пре свих Александар Митровић, стрелац два гола за Њукасл, и Марко Грујић, стартер и асистент у екипи Ливерпула.

"Свраке" су на Сент Џејмс Парку, на који је дошао скоро рекордан број навијача, с обзиром на то да је забележена друга највећа посета у историји клуба, декласирао Престон 6:0. Једну од најбољих партија ове сезоне пружио је нападач српске репрезентације. Митровић је био стрелац првог и четвртог гола.

"Уписао се" после центаршута из слободног ударца и трзаја главом у 19. минуту.

Али, то није било најлепше од младог голгетера и омиљеног фудбалера код навијача Њукасла. У 56. минуту, када су "свраке" већ имале убедљивих 3:0, Митровић је на отвореној сцени демонстрирао раскошан таленат. Прво је маестрално у пријему избацио чувара, па затим дриблинзима нанизао комплетну одбрану Престона и коначно сместио лопту у мрежу.

Занимљиве су биле одлуке Јиргена Клопа и Маурисија Покетина.

Менаџери Ливерпула и Тотенхема одлучили су да промене комплете поставе за дуел у Лига купу. Немац је заменио свих 11 играча, а Аргентинац чак десеторицу. У старној постави "црвених" место је у уторак имао и Марко Грујић.

Бивши фудбалер Црвене звезде креирао је акцију из које је Ливерпул повео у 11. минуту. Грујић је прецизном лоптом пронашао Данијела Стариџа, коме није било тешко да затресе мрежу. Марко је пред крај утакмице добио жути картон. Стариџ је био стрелац и другог гола за домаћи састав у 64. минуту.

Ливерпулови навијачи, ипак, нису мирно дочекали крај утакмице. Тотенхем је голом Винсента Јансена из пенала преполовио предност домаћина у 76, али није успео да стигне до изједначења.

Арсенал је на "Емиратима"победио Рединг 2:0, Алекс Окслејд Чемберлејн био је двоструки стрелац за "тобџије". Хал надиграо Бристол у гостима 2:1, док је нерешено нило у дуелу Лидса и Норича након 90 минута (1:1), а после пенала је Лидс успео да избаци ривала из Чемпионшипа.

Лига Куп – осмина финала:

Арсенал – Рединг 2:0 (1:0)
Окслејд-Чембрлен 33, 78

Ливепул – Тотенхем Хотспур 2:1 (1:0)
Стариџ 9, 64 - Јансен 76(п)

Бристол Сити – Хал Сити 1:2 (0:1)
Томлин 90 - Магвајер 44, Досон 4

Њукасл Јунајтед – Престон 6:0 (2:0)
Митровић 19, 55, Диаме 38, 87, Ричи 53(п), Перес 90+1

Лидс Јунајтед – Норич Сити 1:1, 1:1; 3:2 -- после пенала

среда:
20.45 Вест Хем – Челси
20.45 Саутемптон – Сандерленд
21.00 Манчестер Јунајтед – Манчестер Сити

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар