ЕЛ: Плес Теодосића у Истанбулу, Радуљица одличан! Блажич срушио Реал у Мадриду!

ЦСКА је и други пут ове сезоне победио у Турској, док је Милано доживео први пораз на месту на ком нема победу већ пет сезона заредом. Јака Блажич тројкама срушио Реал у Мадриду! Две тројке Блажича у последњих 68 секунди за пораз Реала у досадашњој "лепотици" сезоне. Ако нисте гледали, потражите репризу.

Кошарка 26.10.2016 | 11:45
ЕЛ: Плес Теодосића у Истанбулу, Радуљица одличан! Блажич срушио Реал у Мадриду!
Два пута успевали су неуморни кошаркаши Анадолу Ефеса, уз помоћ пробуђене публике, да стигну велику предност шампиона Европе из првог полувремена.

Први пут успело им је то при резултату 71:71, други пут код 82:82.

Први пут примили су четири поена за десет секунди, други пут седам поена у три напада. Једноставно, ЦСКА је имао решење за сваку непријатну ситуацију ове вечери у дворани Абди Ипекчи, па је забележио трећу победу у три кола Евролиге, а већ другу у Истанбулу с обзиром на то да су Милош Теодосић и остали сезону почели тријумфом над Галатасарајом у гостима.

Анадолу Ефес – ЦСКА Москва 87:93 (23:26, 14:23, 26:20, 24:24).

Турци су добили прва три евролигашка меча са Московљанима 1999. и 2003. године и од тада скор је 2-11 за "армејце" који су губили у Турској само 2010. и 2013. године.



И овог пута, иако не лако, нашли су решење за поново реновиран састав Ефеса на чијем је челу опет Велимир Перасовић, а то што је Теодосић одиграо пресудне потезе у критичким моментима свакако није новост, већ евролигашки "стандард".

У поменутој серији од 0:7, којом је ЦСКА отишао на 82:89, Тео је учествовао са асистенцијом преко целог терена за Нанда Де Колоа, који је погодио уз фаул Томаса Ертела, да би у следећем нападу, уз звук сирене, капитен српске рерпезентације безидејну акцију екипе решио трећом тројком на мечу и практично решио питање победника.

Завршио је сусрет са 15 поена (1/ 2 за два, 3/5 за три), осам асистенција и три скока. Де Коло је погодио 26 поена (7/12 за два, 0/2 за три), уз шест асистенција и четири скока, а Кори Хигинс 13 поена уз три скока.

У домаћем тиму требало би истаћи Ертела, који је правио глупости и нерезонске потезе сваки пут када би његов тим пришао фавориту, и то након што је у претходном колу "лансирао" техничком грешком Олимпијакос до убедљиве победе након што је било прилично напето почетком треће деонице.

Ертел, који жели али му не иде, убацио је седам поена за 24 минута уз шут 2/5 за два и 1/3 за три, имао је седам скокова и две изгубљене лопте, од којих је једна претходила пасу Теодосића за Де Колоа.

Када се "ломило" отворене и не толико отворене шутеве промашивали су и Џејсон Гренџер (2/9 за два, 1/3 за три) и Дешуан Томас (2/7 за три), па ће се навијачи Ефеса питати због чега Перасовић није играо чешће на сталоженог Дерика Брауна који је до 14 поена стигао са две тројке из три покушаја, уз пет скокова и четири асистенције.

Тајлер Ханикат није могао ништа да погоди (3 поена), али је сакупио 11 скокова и обезбедио пет других напада Ефесу, од којих је реализован један.

Ипак, плаво-бели из Истанбула наговестили су вечерас да ће многима бити претња ове сезоне иако су је отворили скором 0-3.

Мирослав Радуљица постигао је 14 поена уз 5/8 из игре и осам скокова, али српски центар и трио Крунослав Симон (16, 3 укр), Зоран Драгић (13, 3 укр) и Алесандро Ђентиле (12, 4 ас) нису успели двоцифрене поене да претворе и у трећу победу у три кола ове сезоне.

Олимпијакос је био бољи тим, иако није имао много бољих појединаца.

Олимпијакос – Армани Милано 91:81 (25:19, 21:22, 24:20, 21:20).

До друге узастопне победе у "Дворани мира и пријатељства", после оне убедљиве над Анадолу Ефесом од 90:66, шампион Грчке стигао је поново предвођен мотивисаним Василисом Спанулисом који је за 24 минута у игри убацио 16 поена (4/7 за два, 1/ 4 за три), уз честири асистенције, али и пет изгубљених лопти под невероватним притиском бекова тима Јасмина Репеше.

Ипак, Репеши је први пораз тек у деветом мечу ове сезоне потписао и квартет Ерик Грин (16 поена, четири тројке), Кем Бирч (12 поена, 6 скокова), бивши играч Данијел Хакет (10 поена, 3 скока) и Мет Лоџески (10 поена, 3 асистенције).



Уз девет поена Јоргоса Принтезиса, али и седам скокова, као и осам поена Вангелиса Манцариса, уз четири скока, Јанис Сферопулос имао је сасвим довољно опција у нападу у отвореној и брзој утакмици за пету узастопну победу Олимпијакоса над Арманијем, који је у прва два кола у такође ефикасним мечевима побеђивао Макаби код куће и Дарушафаку у гостима.

Од Топ 16 фазе у сезони 2013/14, када је милански састав добио оба меча, Олимпијакос није изгубио у овом малом ривалству у ком су размењиване победе, "брејкови", али и кошаркаши...

Олимпијакос је повео 30:20 почетком друге четвртине, потом имао између два и осам поена предности све до старта последње деонице коју је отворио серијом 6:0, повео 15 поена разлике (76:61) и практично решио меч који је ишао и до плус 17, све док резервне петорке нису стигле до коначних десет за црвено-беле.

Наш Милан Мачван играо је 24 минута и убацио четири поена уз шут из игре 2/5, два скока и изгубљену лопту, што је далеко лошије од представе коју је пружио у Истанбулу прошле недеље када је "разбио" Дарушафаку, али имао и један мали гаф на крају.

У 2016. години, Олимпијакос је код куће губио само од Бамберга и ЦСКА у Евролиги, односно Панатинаикоса у плеј-офу грчког првенства, али тај један "брејк" зелених није значио и губитак титуле за Спанулиса и другове, који су већ заборавили стартни пораз од Реала и с две сигурне победе код куће ухватили прикључак за водећима.

Олимпијакос сутра увече гостује Басконији.

Јака Блажич тројкама срушио Реал у Мадриду! Две тројке Блажича у последњих 68 секунди за пораз Реала у досадашњој "лепотици" сезоне. Ако нисте гледали, потражите репризу.

"Лепотица" досадашњег тока сезоне одиграна је у Мадриду.

Јунак је био Јака Блажич.

Бивши кошаркаш Црвене звезде сасуо је 21 поен у кош Реал Мадрида, од чега две тројке у последњих 68 секунди и допринео првом поразу "краљевског клуба" у Евролиги ове сезоне, али и трећем узастопном у дуелима са, за њих, увек неугодном четом из Виторије.

У престоници Шпаније, пред шокираним домаћим навијачима: Реал Мадрид – Басконија (екс Лаборал Куча) 87:91 (19:32, 24:22, 23:15, 21:22).

У овом мечу који би вредело потражити у репризи, уколико нисте успели да гледате, гости су имали 17 поена предности у другој четвртини (28:45), домаћини стигли на "минус 1" пред крај треће (66:67) и то претворили у обећавајуће вођство средином последње четвртине од 81:73, али то је био само увод у нови преокрет у креацији Блажича, Адама Ханге, Јоханеса Војгтмана и Торнике Шенгелије.

Треба рећи и да за Баскијце ове вечери није играла екс-НБА звезда Андреа Барњани што победу на паркету једног од фаворита ове сезоне, који је у меч ушао са две убедљиве победе на старту, даје посебан шмек.

Предвођени расположеним Џејсијем Керолом, који је на истом месту пресудио и Олимпијакосу, освајачи Евролиге од пре две сезоне направили су велики преокрет у 15 минута игре у трећој и четвртој четвртини и умало срушили госте, који су на "минус 8" брзо заборавили све што се догодило од велике представе у првом полувремену и кренули испочетка а стигли су до егал завршнице у којој је Блажич имао последњу реч.

Словенац је треснуо тројку на 1:08 пре краја за 84:86, на шта је вечни Фелипе Рејес одговорио полагањем уз фаул Војгтмана што је претворио у вођство од 87:86, а кад је Ханга глатко погодио "флоутер" на другој страни, Пабло Ласо морао је да затражи тајм-аут и убеђени смо да није "нацртао" оно што је одиграо Серхио Љуљ.

Било је јасно да ће лопта бити код њега у зачетку акције, али се сјајни бек затрчао на улаз и потом потражио некакав пас на страну, на тројку, али је додао право у руке Шејну Лонгу, који је сачувао посед и позвао акцију Басконије, а казна је била сурова – нова тројка Блажича, преко руке, за 87:91, на десет секунди пре краја.

Свима у дворани, а било је скоро 11.000 људи на трибинама, било је јасно да ће 4. коло у четвртак два тима дочекати са скором 2-1.

Најефикаснији у Реалу са 16 је био Густаво Ајон, којег тренер Ласо није уводио у игру у другој и четвртој четвртини!?

Евролига – треће коло:

Уникс – Дарушафака 87:94
Ефес – ЦСКА 87:93
Олимпијакос – Армани 91:81
Реал Мадрид – Басконија 87:91

среда:
19.00 Црвена звезда – Барселона
19.45 Фенербахче – Жалгирис
20.00 Бросе – Панатинаикос
20.05 Макаби – Галатасарај

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар