ЛШ: Мега кроз трилер до историјске побједе и то против Цибоне!

Мега Лекс забележио је историјску победу у Лиги шампиона, пошто је у другом колу групе Д поразио Цибону у Сремској Митровици – 81:79.

Кошарка 26.10.2016 | 11:15
ЛШ: Мега кроз трилер до историјске побједе и то против Цибоне!
Домаћин је лоше отворио сусрет и био је у двоцифреном заостатку већ после десет минута игре, да би тек у финишу првог полувремена успео колико-толико да се врати у меч.

Наставила је Мега са агресивнијом игром на обе стране терена, као и проналажењем бољих решења у фази напада, па је пред последњих десет минута игре у потпуности повратила резултатски прикључак.

Одлучујућа деоница донела нам је праву драму, иако је наш тим имао седам поена вишка три минута пре краја, међутим – дозволили су 'Вуковима' да изједначе на уласку у последњи минут.

Човек одлуке, уједно и херој прве победе клуба у Европи, био је Огњен Јарамаз, погодивши после улаза из тешке позиције, у последњој секунди напада, пре него што је Маринели промашио отворену тројку за шокантан тријумф свог тима уз звук сирене.

Екипа Дејана Милојевића уписала је тријумф после пораза на отварању сезоне, такође преед својим навијачима, од Авелина (84:70), док су 'Вукови' доживели и други пораз, после дебакла од Тенерифа у Загребу (85:57).

Други представник Србије у Лиги шампиона, Партизан НИС у среду од 18 часова гостује Бешикташу у Истанбулу, после драматичне победе у Лудвигсбургу против истоимене екипе на старту такмичења (65:64).

Алфа Каба био је најефикаснији играч утакмице са 18 поена и девет скокова, док је, с друге стране, Андрија Жижић уписао 14 кошева и такође девет ухваћених лопти.

После уједначеног старта, гости су се разиграли и за кратко време створили девет поена вишка (8:19), да би ускоро имали плус од четрнаест поена. Деловало је да домаћин не може ништа да одбрани, па је Цибона без већих проблема завршила прву деоницу са двоцифреном предношћу. Млади играчи Меге били су приметно нервозни, док је на другој страни доминирао Андрија Жижић – 17:29.

Друга деоница донела нам је далеко бољу игру Мег, пре свега у одбрани, док су серију свог тима покренули Мушиди и Тејић, који се истакао и са неколико скокова у нападу. Већ после два минута игре домаћин се вратио на два поседао заостатка, али је Цибона све до самог финиша полувремена успевала да сачува осетније вођство. Ипак, после бацања Мушидија, тачку пред одлазак на одмор ставио је Загорац полагађем после лепе акције – 39:43.

'Вукови' су поново успоставили стил игре који њима више одговара на старту другог полувремена, али је Мега овога пута имала спреман одговор. Играла је Милојевићева екипа далеко агресивније, уз једноставнија решења у нападу, па је предност ривала наставила да се топи. Поново се у финишу разиграо Мушиди, сјајним закуцавањем и блокадом додатно је подигао саиграче, који су напокон успели да дођу до прекорета и вођства пред одлучујућих десет минута игре – 62:60.

Сам почетак последње четвртине донео нам је брзу игру, игру кош за кош и смењивање двеју екипа у вођству. Јарамаз је тројком вратио предност на страну своје екипе, а истакао се и Каба феноменалном блокадом. На три минута до краја дошло је до кључне серије Меге, која је, поново, преко Јарамаза и Кабе стигла до прве праве предности на мечу (77:72). Цибона је ипак успела да уведе сусрет у драматичну завршницу, пошто је после половичног учинка Шакића са линије бацања стигла до изједначења, али је онда сјајни Јарамаз положио из веома тешке позиције, у последњој секунди напада, пре него што је Маринели промашио тројку на другој страни – 81:79.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар