Какав говор Голијанина! А онда је смењен...!

Ненад Голијанин смењен са места председника Одбојкашког савеза Србије. Председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ непланирано држао говор и позвао Голијанина да оде. Какав говор Голијанина!

Остали спортови 25.10.2016 | 22:15
Какав говор Голијанина! А онда је смењен...!
Досадашњи председник Одбојкашког савеза Србије (ОСС) Ненад Голијанин смењен је са те функције, пошто му је на ванредној Скупштини, одржаној у уторак, изгласано неповерење.

О неповерењу се гласало након што је Голијанин недавно на Конгресу Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) својевољно одлучио да буде уздржан на гласању о пријему косовског савеза.

Од 47 присутних делегата за смену Голијанина гласало је чак 43, док су само два делегата била уздржана.

"Пре само 6 месеци дали сте ми поверење да водим ову организацију. Ту функцију сам, вероватно, заслужио кроз 50-годишњи спортски рад у одбојци... Одбојка је моја љубав и ја сам ту дужност са великом чашћу прихватио, загрлио сам тај посао као ниједан други и наставио сам да водим Савез који смо 25 година раније водили Боричић, Милошевић и ја... Дошли смо на врх, постали смо параметар за вредновање ствари у животу. Нисмо ми само успешни одбојкаши, ми смо авангарда овог друштва и треба да будемо поносни на све што је одбојка урадила", рекао је Голијанин.

Поновио је оно што је рекао на Конгресу:

"Ја сам из Србије и ми Срби, у својој души и срцу, никада нећемо признати Републику Косово. Али сам исто човек задужен и одговоран за српску одбојку и да је представљам на прави начин као спортиста. Ја сам ту одлуку донео сам, не треба ми никакво мишљење за то. Нисам прекршио Статут Одбојкашког савеза, јер је то моје дискреционо право као председника. Добио сам подршку свих и за храброст и за поштен однос према функцији".

О последицама...

"Искра је бачена, кренула је лавина коју је било тешко зауставити. Лавина из не знам ког извира је кренула, али популизам је завладао у нашој средини. Популизам и дициплина кратких временских растојања. Популизам је нешто што нама није ништа добро донело у блиској прошлости. Популизам је кратковид, не види далеко и не види куда наш спорт треба да иде. Било би страшно лицемерно са моје стране да сам гласао против. Остало би то негде записано, а истовремено сам пре пар месеци јер сам нашу репрезентацију послао у Бугарску на исто такмичење где је била и селекција тзв. Косова". 

Истакао је да га нико није прозивао осим "жуте штампе", коју "разуме зашто то ради", потом"поједина група људи са дна које не види као своје пријатеље", а потом се то пренело и на одбојкашку организацију.

"Затечен сам и не разумем зашто се и како се то ради", рекао је Голијанин.

Нагласио је да је поносан и да сматра да је урадио никад часнији чин.

"За мене патриотизам значи победа, да будемо људи, да будемо вредни, радни, одговорни. То је патриотизам, ја тако мислим и тако се понашам", рекао је Голијанин и поручио:

"Мени је одбојка у срцу, увек сам радио само за одбојку. У мом срцу нема места за мржњу, има места само за љубав, радост и задовољство. Спорт јер најчасније занимање које постоји, изађеш на црту, са друге стране је противник, да се радујеш победи ако изгубиш, да му честиташ. Питање је само ко какве користи има од спорта. Мој интерес у одбојци је само љубав према одбојци. Не радим ни за какве паре, не радим ни за какве интересне групе. Моја крвна група је одбојка".

Одговорио је и онима који су се прогласили за савест Одбојкашког савеза:

"Ја ћу увек бити човек одбојке. Људи који су сада себе препознали као савест Савеза, мислим да греше, јер савест Одбојкашког савеза сам ја. Нико не треба да се због тога секира и не треба нико да пише пароле, већ да се обрати у оквиру куће. Ненад Голијанин ће се и сутра шетати улицама спортских градова, гледаће одбојку и уживаће у томе".

Трочлана комисија у саставу Владимир Грбић, Богдан Мамузић и Петар Богуновић у наредних 60 дана заказаће и одржати Скупштину на којој ће бити изабран нови председник Савеза.

Ову одлуку подржало је 44 делегата.

На Скупштини у Хотелу "М" дошло је и до инцидента када је Симо Спасић, председник Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, упао и одржао говор којим је позвао Голијанина да оде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар