Бајић: Бијели бубрези Милорада Додика

Прије него што прочитате следећи текст молимо вас да погледате видео који је крајем септембра био најчешће емитован телевизијски спот у Републици Српској.

Република Српска 25.10.2016 | 20:00
Бајић: Бијели бубрези Милорада Додика

Не тако давно, 15. јула ове године, један човјек, или боље речено институција, обраћао се присутнима са говорнице у Народној скупштини Републике Српске, тумачећи политичке термине и животне ситуације.

„Референдум, као начин изјашњавања народа, користи се у изузетним ситуацијама, а изјашњење грађана Републике Српске о Дану Републике Српске је једна таква ситуација.“

Мртва тишина у скупштинској сали, само по који уздах обожавања, драмска пауза с намјером да се појача ефекат изреченог, па наставак у сличном маниру:

„Након референдума, вратићемо се у Скупштину и донијети закон да је 9. јануар Дан Републике Српске. Не само да изразимо вољу народа, већ и да одбацимо наметање одлука!“, закључио је свечано, препознали сте већ и лик и дјело, Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Колика муда овај човјек има, мислио сам у себи, гледајући како посланици странака из Републике Српске, ношени на крилима говора првог међу једнакима бољег ентитета, сви к’о један, дижу руку и дају подршку јасном и недвосмисленом референдумском питању:

„Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?“

Одлука је пала. Иде се на референдум. Ми против њих, прса у прса. Доста смо се зајебавали и са Бакиром и са међународном заједницом. Доста нас се гуркало. Доста смо стајали по страни. Да се чује воља народа, па нек’ буде шта буде.

Формирана је комисија, изабран је датум, одштампани су листићи: 25. септембра ми одлучујемо о свом празнику и биће како ми кажемо. Снимио се спот. Качили се билборди. Дијелили се леци. Организовале се читаве емисије. Да се види ко хоће, а ко неће на референдум – ко је вјера, а ко невјера.

Од почетка је било хуља које су оспоравале референдум: било их је који су говорили да је то предизборна кампања СНСД-а, било их је и који су тврдили да је глупо потрошити толике паре кад се мишљење и воља народа већ зна, али нека; не жали предсједник пара да чује шта народ има да каже.

Пријетио је ко је стигао. И Инцко, и Американци, и Французи, и Енглези, пријетили би вјероватно и Кинези, да су знали какав се пичвајз спрема. Халиловић отворено најављивао рат, Дејтон се доводио у питање, Уставни суд забранио одржавање референдума, Вучић молио да се одустане, Запад најавио санкције, ал’ џаба; Миле ни да трепне.

„Народ је најјача прича. Он је јача прича од Уставног суда и тако ће одлука коју ће донијети народ на референдуму о Дану Републике имати већу правну снагу,“ поручио је Додик, на свега двадсетак дана пред референдум, џаба санкције, џаба све.

Не можете да ме погледате у очи и искрено кажете да свако од вас није бар једном у ових пола године помислио: колика муда овај човјек има.

И дошао је тај дан. Народ је изашао у рекордном броју, сви са једном мишљу, сви са једном идејом, да се спаси наша српска ствар, да се јасно и недвосмислено одговори на питање:

„Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?“

Остало је историја.

Чак 99,81% грађана Републике Српске који су изашли на референдум рекло је судбоносно „ДА“. Поновићу то још једном, словима: деведесет и девет запета осамдесет и један посто грађана Републике Српске који су изашли на референдум подржало је идеју да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске!

То је за пола процентног поена више него што је Ким Јонг Ил добио кад је посљедњи пут изабран за предсједника Сјеверне Кореје. Вучић је мању подршку добио за предсједника СНС-а, а био је једини кандидат. На референдуму за припајање Крима Русији свега је 96,77% гласача било „за“ и можете само замислити како се попишано Владимир Путин осјећао кад су му јавили резултате референдума у Републици Српској.

– Шефе, шефе, 99.81% за Додика! – утрчао је Медведев унезвјерен у Велику палату Кремља, машући папирима.

– Је л’ ме зајебаваш? – у невјерици ће расколачити очи шеф руске државе.

– Сад ми јавили из амбасаде..

– Знаш кад сам био увјерен да ће отказати референдум. – дивио се Путин Додику.

– Ма какви, шефе, знаш да се он не боји никога. – појасни Медведев.

– Јеботе.. – размишљао је наглас Владимир Владимирович о мошницама Милорада Додика – …колика муда тај човјек има.

„Поносан сам на народ Републике Српске, поносан сам на све оне који су гласали и нека је срам сваког Србина који није изашао на референдум“, изјавио је предсједник исто вече, пославши недвосмислену поруку колико му мишљење народа значи, па наставио већ сутрадан:

„Сада знамо да грађани нису били спремни да се одрекну 9. јануара. Нико у Републици Српској, ни од садашњих, ни од будућих политичара, неће моћи занемарити вољу народа. Ово је јака воља народа како би се одредио према нечему што је за њега важно“.

И, након што је народ недвосмислено подржао идеју да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске, поновићу још једном, иако знам да сте већ научили напамет, читавих 99,81% није било спремно да се одрекне Дана Републике Српске, након краћег натезања, повуци – потегни, на посљедњем засједању Народне Скупштине Републике Српске, проглашен је закон којим се, укратко, одричемо Дана Републике Српске.

Видите, Уставни суд БиХ нема, нити је икада имао, проблема са Даном Републике јер се, чак ни са обиљежавањем тог празника дана 9. јанара, него са прославом тог и таквог Дана Републике као републичког празника и свим оним што контекст републичког празника подразумијева, па је сходно наведеном, наложио Народној Скупштини да измијени члан 3.б) Закона о празницима РС, који 9. јануару даје карактер републичког празника.

Резултат референдума од 1.42 милиона КМ, предизборног спота са малим Стефаном који је рођен баш на 9. јануар, пјесме о земљи у „којој се крсна слава прославља“, те читавог „Тима за поступак пред Уставним судом БиХ у вези Закона о Празницима“ је пичкасти Закон о Дану Републике Српске, од читава 4 члана, по којем се 9. јануар обиљежава и слави као секуларни празник, о коме се, мање – више, ништа друго и не зна, осим што се 9. јануару одузима карактер републичког празника који је до сада уживао.

Овај и овакав Закон о Дану Републике Српске није ништа друго него јасан и недвосмислен акт којим се, на концу конца, ипак, подвија реп и децидно поштује одлука Уставног суда Босне и Херцеговине, сјећате се већ, оне шупе у Сарајеву од које је народ „неупоредиво јача прича“.

У историји парламентарне демократије, наравно, ако парламентарну демократију схватимо довољно широко да у њу стану и актери са политичке сцене Републике Српске, није запамћено да је неко толико молио, инсистирао, пријетио и уцјењивао народ да се изјасни по неком питању и јасно каже своје мишљење, само да би се по том мишљењу попишао већ сутрадан.

Колика муда овај човјек има.

Блог Борис Бајић

Коментари / 60

Оставите коментар
Name

ЖУЋО

25.10.2016 18:12

Е ДА ОВАЈ ГЛУПИ НАРОД ЗНА КОЛИКО СУ ЊЕГОВА МУ.А МАЛА НЕ БИ ДОБИО НА ИЗБОРИМА НИ 1 ПОСТО ГЛАСОВА, ДЕЗЕРТЕР ПРИЧА О ХРАБРОСТИ, МАЛИ МИШ БИО И ОСТАО, А ТЕК ЋЕ СЕ ВИДЈЕТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.10.2016 18:52

Чекамо то и чекамо...иду дани, мјесеци, године...проћи ће и живот тако...

Name

ПОТПИСУЈЕМ

27.10.2016 13:44

Драгане исто мислис сто и ја и све потписујем.Ста се он који к..ц хвата Хегела и Вебера, нема он моци да води СДС.По мени Драгане само је могао то да ради Милицевиц из Теслица и то и он није онај прави,али за Вукоту цар.

Name

Ко је сад овај

25.10.2016 18:21

Ко је сад овај Бајић? Цијеним блогове Радовановића и Глигорића али ко је овај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.10.2016 04:04

Вјероватно цовјек са највецим мудима у БЛ

Name

Јасно

25.10.2016 18:26

Једном схватите за свагда.Народ је г... народ је крезав.И овоме народу треба одузети право да гласа.Право гласања има Баја и његових хиљаду тајкуна и нико више.Кус и тишина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психо-Аналитчар

25.10.2016 18:42

Доказани преварант, крије се иза неких вјерских и плитичких лидера, носи бројаницу којом жели да изазове "самилост и саосјечање" у назови љубав према страдању свог народа кога је остављао и онда када је гинуо , продајући турцима цигаре, гласајући за Венсовенов план, насилно рушећи власт и сл... Ово представљају карактерне особине човјека који има ШИЗОФРЕНИ ГЕН који ће се активират оног часа када осјети да више нема ко да га заштити...зато јесте и отишао код амбасадора Србије у Источно Сарајево да тражи "помоћ и заштиту" и да оствари везу са Вучићем.....Бројаница у руци и дрска и безобзирна комуникација са новинарима су предзнаци стреса и губитка стабилности који су презнак потеза који су у неуропсихолошкој пракси познати као ШИЗОФРЕНИЈА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

25.10.2016 18:50

Да има то сто казете отисао би у Сарајево и одговорио на предвидјена питања! Како га није срамота! Глуми великог бају и понаса се као кабадахија а храбрости колико мис! Фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АлоМићко

25.10.2016 18:54

Промотивни спот је безвезе,дечко каже има отаџбину,крсну славу и огњиште?? Ко то оспорава? Момак,теби са спота,ко ти то оспорава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мицко

25.10.2016 19:17

М пусти га није ни њему лако само набраја оно сто има засто не казе оно сто нема дана радног стаза напримјер или здравствено осигурање и јос тога пуно сто свако нормалан треба да има.

Name

Спот је смеће и антиреклама

25.10.2016 20:14

али стока не разумије. Зна за траву коју пасе. Али , успјело је . Гоебелс је још актуалан.

Name

обрад

25.10.2016 21:31

Да то није Игор на споту његов тата погино у рату и доби момак 3 милиона остете

Name

ЕУЦХАРИА ДАНИЕЛ

26.09.2017 00:04

Да ли су вам банке и друге финансијске институције одбијене? Да ли вам је потребан кредит за консолидацију или хипотека? Не тражите више као што смо овде да све ваше финансијске проблеме претворимо у ствар прошлости. Ми кредитирамо средства особама и предузећима којима је потребна финансијска помоћ по стопи од 2%. Није потребан број социјалног осигурања и није потребан кредитни преглед, 100% гарантовано. Желим да користим овај медијум да вас обавестим да пружамо поуздану и корисничку помоћ и радо ћемо вам понудити зајам. Зато нам пошаљите е-маил данас: (еуцхариаданиеллоанфирм@гмаил.цом) да се пријавите за кредит.

Name

ето

25.10.2016 19:00

ја мислим да ти не знас ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руља

25.10.2016 19:07

Србима је 35 година владао Хрват бравар а да неце факултетски сколовани Бајсон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бравар који је знао

25.10.2016 20:04

Свирати клавир. Сигурно није био Хрват, сељачко дијете. Знају Енглези! Они су глупе Карадјордјевице и увукли у оба рата у којима смо изгубили све. А највише становништва. Хрвати елегантно све мимоишли. Могли смо и ми. Али ми немамо политичаре, цркву, интелектуалну елиту, који треба да брине о свом народу и будућности. Зато данас јесмо стока.

Name

адзенда

25.10.2016 19:11

Није до њега, до стоке је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.10.2016 19:13

Дан Републике Српске је 09. 01. Велика побједа СРПСКОГ НАРОДА и предсједника Републике Српске. Значај одржаног референдума је тај да ће сада бошњачки политичари добро размислити да ли ће тражити укидање назива Републике Српске или да ли ће међународни западни фактор и политичари из ФБиХ гурати БиХ у НАТО без сагласности РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, јер у том случају као одговор ће добити још један РЕФЕРЕНДУМ. Српски народ неће да буде фикус у држави БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цопy/Пасте

25.10.2016 19:21

Лепо писес, онако, као сто је и Гебелс радио! Пропаганда! Референдум није ниста донијео осим сто се појавило јос висе вас ПСИХОПАТА који зиве као на небу! Коњи са узгијама! Милорадови коњи! Коњи који подрзавају ДЕЗЕРТЕРА, ПСИХИЦКОГ БОЛЕСНИКА, СВЕРЦЕРА и питај бога ста вец!

Name

амин

25.10.2016 19:25

Браво Петре,напокон да неко несто нормално и паметно написе

Name

Изногуд

25.10.2016 19:27

Није то никаква побједа предсједника, јер се исти пописао на референдум. Сви који смо изасли није да смо дзабе излазили, али нисмо ни остварили у потпуности оно сто смо хтјели, једини који је у потпуности остварио свој план је исти тај Лактасенко Милокрад који је на крају се и види искористио свој народ и референдум за изборну кампању.

Name

лакташи

25.10.2016 19:38

Идуце године се организује референдум у ЦИЈЕЛОЈ БиХ са питањем : Да ли сте за укидање Републике Српске

Name

Ти још живиш у 90-тим.

25.10.2016 19:50

Ко су Срби? Глупа стока која је одвајкад гурала прст у оци јачем од себе. И увијек одбијала по носу. Сто се бар једном не угледамо на Хрвате. Овако , изумријецемо, ако већ нисмо. Само се чека дан сахране. Опет кажем Срби су стока. Жалим сто сам родјењем припадник тог глупог народа! Који нема праву интелектуалну, црквену, политичку елиту. Све саме Јуде!

Name

киза

26.10.2016 04:51

Е Петре, Петре сада си вец претерао. Али нема везе добио си петицу ма лотоу. Ајде сада код председника по јос 50 КМ. Али немој висе ако тако наставис ова наса стабилна дрзава це банкротирати.

Name

Луне

25.10.2016 19:26

Ово сто је данас изгласано то је тразио и Уставни суд БиХ! Не знам засто је онда уопсте био референдум!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Луна

25.10.2016 20:43

Да би се овце по ко зна који пут осисале. Јесте да за Бају 1.42 милиона КМ и није нека лова, али није ни за бацити. Баја сит, овце на броју!

Name

Дрина1

25.10.2016 19:27

Невјерујем да це, ако је вас преварио миле,овим законом преварити Уставни суд БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човјек

25.10.2016 19:36

"Бијели бубрези Милорада Додика". Ако је животиња; Говедо, Ован и реда остали Халал хране. Тада и Муслимани могу славити. Ако је ријеч о Свињи, мислим да Муслимани, требају поднијети апелацију, преко Изетбеговића Ресулеми. Ми Срби изгледа можемо свашта. Тако и бирамо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

25.10.2016 19:42

бијели бубрези - даму - за 55 % срба у РС -у .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим-ман

25.10.2016 19:45

Извините што оваје коментар није баш у контексту али ми је досадило ово пребивања воде из чаше у часу. И за РС и За ФБИХ, људи ријешите се канцерогена (оваквих националних странака) и националних питања, мале сте ви нације нема вам хљеб а од тога. Ево вам рјесења: Нека у федерацији изгласавају странке у РС и Народ РС нека изгласава странке у Федерацији, тим баразом се рјешавате овакве болесне реторике која ће трајати 200 година... сви нам се смију, једино тако ћете изгласати странке просперитета - људи, у памет се, ништа вам дани мјесеци и године република и државности не помазу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко Први

26.10.2016 10:25

Па сви нешто гласно говоре Треба ово Треба оно, а нико нема м*да да крене први. Хајде да кренемо из почетка. Ја идем Први ко ће за мном. МАн' се приче иза скута маме/жене илити чега већ. НАши стари су били они који су имали нешто што се зове петља. Ми идемо у колони на кланицу и сви вичемо у глас да треба нешто промијенити. Сви ћемо мирно да сједимо и чекао да неко крене дизати револуцију и када не успије , назваћемо га душевним болесником, јер није имао подршку. Ево идем ја први ко иде за мном.

Name

Мислим-ман

27.10.2016 17:44

Царе у иностранству сам већ 25 година се не мјесам у гласање изгласавање и прогласавање...Нисам ни тада побјего... него сами се скрио у иностранство

Name

боки

25.10.2016 20:02

Јел и овај блогер Борис један од Босицевих савјетника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

високо

27.10.2016 08:09

Блогер је један цастан,паметан и храбар момак.Избјегао испред муслиманских хорди који само на дан прије побисе многе недузне Србе,комсије Бориса Бајица.Страдасе Дамјановици,Вуковици,Цвијетици и многи други.

Name

Петар

25.10.2016 20:10

Није ни демократски да се Дан Републике Српске прославља као крсна слава. У Републици Српској партиципирају и други народи као и атеисти. Вјера је питање избора и ствар појединца, као сто је и крсна слава ствар домацина куце и слава куце. У цему је проблем 09.01. Је дан РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ и то це и остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обрад

25.10.2016 21:19

Петре сутра доди у кабинет за пионирску капицу и мараму лицно код пресједника

Name

киза

26.10.2016 04:47

Петре свака цаст управо си зарадио дзек пот. Одмах код председника по својих 100 КМ

Name

Миле

25.10.2016 20:12

Милораде сад ти је ово просло, преварио си нас нека ти је на цаст и образ ако га имас. Са овим цовјеком нема сале он је спреман преко мртвих газити само да себе спаси, каква Република какав народ ниста то њему није битно само власт и моц ста це бити следеце сто це подвалити народу ни помислит не смијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

26.10.2016 04:55

Мислим да је вец касно све издоговарано само треба спровести а толико времена има

Name

Мицо

27.10.2016 10:08

Док је оваца биће и вуне.

Name

бојан

25.10.2016 20:14

Овај цланак припада зутој стампи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

25.10.2016 21:42

ТИ припадаш црвеним кмерима.

Name

бобан

25.10.2016 23:25

Коме ти припадас слепце један извињавам се стварно слепим особама

Name

турбоскара

25.10.2016 21:26

Муцке Серија 22578690.миле про/даје народу референдум сљеди наставак у сљедецој емисији це те видјети баја продо на/ роду голу воду пола узма власти пола себи даје и накрају прице бице нас зајебани све висе и висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

25.10.2016 22:34

има он и његова братија м....само за криминал и плацку сопственог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

26.10.2016 04:53

Најглупљи народ у Европи смо па нам он као такав и одговара ми памтимо само ста је било последње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

26.10.2016 04:56

Смијесни сте ви сто це миле да зали РС па није је ни градио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

26.10.2016 05:01

У председника немам поверење иако сам се некада борио да он додје на власт али након првог мандата није му требало висе давати поверење.Све ове године радио је само за себе и своје близње.Нисам му веровао ни за референдум јер је била најављена скупстина која це да усагласи закон са Уставним судом БиХ.Па колико неко пута треба да вас превари а ви му верујете.На референдум није изасло измедју 40 и 50 процената градјана који су процитали игру великог водје.Сто се мене Тице измедју њега и Бакира нема разлике.Инаце сам борац прве категорије који се бори да са 400км презиви мјесец дана а и моја дјеца не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

26.10.2016 07:44

Свака част.Исто мишљење имам. Био сам за то да он дође тад кад је дошао. Чак и на тенковима СФОР-а али сам размишљао дај да се мијења да идемо напред. Сјећам се његовог говора у скупштини кад је рекао за продају Телекома да се не продаје и каже дословно " који домаћин продаје најбољу њиву". Чим је дошао он продаде најбољу њиву. Тад сам схватио о каквом је преваранту ријеч. Да је само остало на томе, кад поче Банке пљачкати, разваљивати Глиницу која пола Подриња храни и човјек упропасти све. Његова власт ће остати упамћена јер резултати данашњих потеза увјек дођу са отклоном тј за неко вријеме, Задуживања која се раде она имају Грејс период и у том периоду ми смо срећни али тај период прође и већ у 2017 долазе они већи кредити за вратити.Замислите да морате вратити кредит а ви посао изгубили. Какав је то осјећај, потпуно исто ће и нама бити јер ће се морати повећавати порези и акцизе и све др. Можете ли замислити какво ћемо друштво тад изгледати? Не морате бити визионар да то видите, све је јасно. Само они који креирају ту кризу, они и њихова дјеца неће бити ту јер ће са новцем од намјештених тендера и провизија од увозног лобија зивјети негдје друго. Креатори те политике о томе су престали говорити јер више не могу ни да лажу па су прешли на поље ЛАЖНОГ ПАТРИОТИЗМА. Ово што је донешено на скупштини тј да можете славити 9 Јануар ако вам се слави је у најмању руку смијешно. Поздрав свима.Ако Бају не скинемо са власти, ко зна ште ће се даље дешавати и намјештени инциденти и све друго. Само вас молим мало размишљајте.

Name

дијагноза

26.10.2016 05:42

За ово стање око 9.јануара људи би рекли после упорне тврде столице Милорада Додика изгласано је пролив решење ил најпростије речено ,,по обичају усро се на крају,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирилицу

26.10.2016 05:45

Дали је неко од вас сто коментарисете овдје гледао цирилицу на БН синоц. Ако јесте дали се ико од вас запита какви сте ви то људи!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

26.10.2016 06:41

То знаци ... Да ни један приватник који није довољно нацоналиста или га српство не интересује бас неце дати слободан дан радницима! То знаци ако којим слуцајем радис за НЕсрбина сигурно нецес имати слободан дан! То знаци да це СВЕ институције морати да раде деветог јануара или боље рецено тог дана цемо све у руке дати НЕсрбима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бог и бубибубрезиези

26.10.2016 07:05

Управу су сви они који казу да је Додик бог Он је нас увјрио да вјерујемо у нен Вјероватно а то је постулат сваке религије па ти вјеруј њему

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

26.10.2016 07:29

Какве смо ми овце.Колико лажњака парадира овом државом, Ганич 92 Богичевиц, Баја их је све надмашио. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

26.10.2016 07:48

Што је више клевета и лажи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српске рибице

26.10.2016 08:05

Срби имају памћење као златна рибица (30 секунди), а "бијеле бубреге" велике као код комарца. Додик је први и ЈЕДИНИ политичар у комплетном планетарном систему, који је јавно, у лице стотинама хиљада гладне фукаре, изјавио како је властитом сину средио "кредит" од 3 милиона марака, и остао жив послије тога. Такво понижавање људи није запамћено у историји човјека. То нису смјели изговарати ни највећи диктатори на свијету, јер би изгубили главу у року од 24 сата. Ко год му је послије тога дао свој "глас" и подршку, припада групи најпримитивнијих и најглупљих организама у Сунчевом систему!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микица

27.10.2016 06:22

Огромно као кућа браво за коментар,још ћу само додат да он није толико паметан колико је овај народ глуп,примитиван,затуцан а он то вјешто користи.

Name

Урос

26.10.2016 12:28

Знаци,контам,бице несто занимљиво И сконтам на крају,колику петљу има неко да објави овако глуп цланак,изгубио сам 5минута зивота,људи,дајте поенту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

26.10.2016 13:29

Додик пастир, са стадом оваца. И не заслужујете боље, већина у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

27.10.2016 07:38

Гдје бисе твоји и бајини бијели бубрези у рату??

ОДГОВОРИТЕ