На данашњи дан: Деби Суареза за Барсу, асистенција и пораз!

Луис Суарез за две године у Барселони постигао 94 гола на 109 утакмица. Дебитовао на данашњи дан у поразу против Реал Мадрида.

Кошарка 25.10.2016 | 21:00
На данашњи дан: Деби Суареза за Барсу, асистенција и пораз!
После четири одличне сезоне у Ливерпулу, Луис Суарез је лета 2014. потписао за Барселону.

Долазак одличног уругвајског нападача на Камп Ноу испоставило се као пун погодак. Лако се уклопио у јужноамерички офанзивни тандем Меси-Нејмар и брзо је постао ноћна мора за одбране шпанских и европских клобова. Осталом, само је наставио посао који је перфектно обављао у Ливерпулу, Ајаксу и Гронингену.

Иако је уговор са Барсом потписао 11. јула 2014, Суарез је на деби морао да сачека више од четири месеца.

Уругвајац је био суспендован и није могао да игра на почетку сезоне. Оштро је кажњен пошто је на Светском првенству у Бразилу ујео Ђорђа Кјелинија и тако поновио инцидент са утакмице Премијер лиге, када је угризао Бранислава Ивановића.

Деби у дресу Барселоне имао је на данашњи дан (25. октобра) пре две године.

Барса је играла велики дерби у Мадриду против Реала и није се добро завршио за Суареза и другове. "Краљевски клуб" је победио 3:1, упркос томе што је Барселона повела већ у четвртом минуту голом Нејмара, после асистенције Луиса Суареза.

Иако почетак није био сјајан, наредне две године Суарез је обележио головима и асистенцијама. Постигао их је укупно 94 на 109 утакмица за каталонски клуб.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар