Најава: Вечерас почиње нова НБА сезона!

Утакмицом Кливленд Кавалирс – Њујорк Никс у ноћи између уторка и среде (01:30х) почиње нова, 71. НБА сезона!

Кошарка 25.10.2016 | 12:15
Најава: Вечерас почиње нова НБА сезона!
За кладионице дилеме нема. Све осим великог финала које је играно и пре две сезоне и летос била би сензација.

Голден Стејт Вориорси су апсолутни фаворити за освајање прстења, а Кливленд Кавалирси, актуелни шампиони, једини прави конкуренти.

До завршнице на Западу могли би, бар према садашњим предвиђањима, и Сан Антонио Спарси и Лос Анђелес Клиперси.

На Истоку се највећи изгледи за финале конференције дају Бостон Селтиксима, али ни они, ни Индијана и Торонто, скоро да немају никакве шансе да се домогну великог финала, сматрају "букмејкери".

У 30 екипа НБА лиге наступаће ове сезоне тројица кошаркаша из Србије, Немања Бјелица, Никола Јокић и Бобан Марјановић.

Немања Бјелица наставља где је стао прошле сезоне, када је уписао укупно 60 наступа за Минесота Тимбервулвсе, играо по 18 минута и постизао у просеку по пет поена, уз три и по скока по мечу.

Током лета се опоравио од повреде која га је одвојила од репрезентације, а у предсезони је имао нешто већу минутажу и скоро дупло бољи учинак, 11 поена и четири скока по мечу.

Његовој екипи предвиђа се пласман у плеј-оф, а Бјелици значајнија улога него у дебитантској сезони. Тренер Том Тибодо види га као "шестог човека".

И од Никола Јокића се очекује да настави са напретком. После лета у дресу репрезентације и олимпијске медаље из Рија вратио се у Денвер, у предсезони имао десет поена и седам скокова по утакмици, а управо тако је играо и у својој првој сезони у НБА лиги.

Тада се изборио и за стартну петорку у екипи али и место у пет најбољих дебитаната лиге. Сада ће, после повратка Нуркића, највероватније на позицију четири. И Денвер је на ивици, Нагетси би могли у плеј оф али би све више од тога било изненађење.

Трећи Србин у НБА је Бобан Марјановић, и његову нову екипу, Детроит Пистонсе, чека борба за пласман у доигравање, а Марјановић у предсезони није играо пуно.

Прошле сезоне у дресу Сан Антонио Спарса уписао је 61 наступ у регуларном делу сезоне и плеј-офу, у просеку пет поена и нешто више од три скока по утакмици.

У предсезони је играо на четири уткамице, просек му је био седам поена и четири скока. Уговор са Пистонсима потписао је и Никола Јовановић, центар са Универзитета Јужна Калифорнија, али је сада слободан агент.

Све три екипе које имају српске кошаркаше у поставама играће прве мечеве у сезони следеће ноћи, Детроит у Торонту, Минесота у Мемфису, а Денвер у Њу Орлеансу.

Регуларни део сезоне завршава се 12. априла, 15. креће плеј-оф, а шампиона НБА лиге за сезону 2016/2017 знаћемо, најкасније, 18. јуна следеће године.

Испред нас је 1.230 утакмица најбоље кошарке на свету.

НБА, распоред:

Среда:
01:30 Кливленд – Њујорк
04:00 Портланд – Јута
04:30 Голден Стејт – Сан Антонио

Четвртак:
01:00 Индијана – Далас
01:00 Орландо – Мајами
01:30 Бостон – Бруклин
01:30 Торонто – Детроит
02:00 Мемфис – Минесота
02:00 Милвоки – Шарлот
02:00 Њу Орлеанс – Денвер
02:00 Филаделфија – Оклахома Сити
04:00 Финикс – Сакраменто
04:30 ЛА Лејкерс – Хјустон

Коментари / 0

Оставите коментар