Пено: Барса је свесна како Звезда игра пред "Делијама"!

Стефан Пено стиже по први пут са Барселоном у Београд. Млади српски репрезентативац биће део спектакла у среду у Комбанк Арени, када у дербију 3. кола Евролиге Црвена звезда од 19 сати дочекује Каталонце.

Кошарка 26.10.2016 | 09:45
Пено: Барса је свесна како Звезда игра пред "Делијама"!
После добрих партија на старту сезоне, посебно против Оклахоме у „Сан Ђордију“, о којима је износио своје импресије за „Блиц“, долазак у родни град био је идеална прилика за нови разговор:

„Све је по старом, осим сто се неки играчи опорављају, али то ме не спречава да радим још више и борим за минуте и место у екипи. Евролига је једно лепо искуство за мене, дебитовати у таквом такмичењу. Победа против Уникса на гостовању у Казању и пораз у „Блауграни“ од вицешампиона Европе, Фенера... Не могу да коментаришем много јер је ово све ново за мене. Екипа се уиграва полако“, рекао је Пено за „Блиц“.

Долазите у Београд, Звезди у Арену?

„Амбиције су велике у клубу као што је Барселона, увек се иде на победу и знамо да неће бити лако у препуној Арени. Очекујем препуну дворану, паклену атмосферу  као на свакој утакмици Евролиге. Звезда игра са огромном енергијом пред својим навијачима, свесни смо тога и спремни за дуел“.

Кога би издвојио да ти се посебно допада у тиму Звезде?

„Не бих фаворизовао никог, али свиђа ми се са каквим самопоуздањем и зрелошћу игра Гудурић“.

Јовић би требао да буде твој задатак, као и ти његов?

„Пре свега, још увек не знам дали ћу добити шансу да будем на терену. Који год задатак будем добио покушаћу да га испуним најбоље што могу и помогнем својој екипи . Можда Јовић не буде на терену у том тренутку“, уз осмех ће и кроз шалу Пено, додајући: „Победа против Бетиса у последњем колу Ендесе, важна је за нас после пораза од Фенера. Имали смо одличну тимску игру, што је лепа припрема за Звезду“.

Прво код бабе

Радујеш ли се доласку у родни град, хоће ли бити слободног времена и са киме планираш да се све видиш?

„Кад је почела сезона одмах сам погледао кад се иде у Београд и помислио да ли бих могао да се изборим за место, ха, ха“, искрено ће, дечачки, овај тинејџер. „Прво ћу отићи код бабе, а онда ако буде слободног времена, видећу се и са најбољим другом“.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар