Гершон бљује ватру због Макабија: Ко је, дођавола, тај Сони Вимс?!

Познати тренер сматра да је Американац био вођа побуне која је довела до кризе и смене тренера у славном клубу.

Кошарка 25.10.2016 | 19:45
Гершон бљује ватру због Макабија: Ко је, дођавола, тај Сони Вимс?!
Понос Израела, кошаркашки клуб из Макабија већ после месеца дана нове сезоне суочава се са кризом, а цех је платио тренер Ерез Еделстајн који је добио отказ. Невоље у гиганту кошарке су главна тема израелских медија ових дана, а легендарни тренер Пини Гершон оштро је критиковао одлуку о смени на клупи и директно напао америчког крилног центра Сонија Вимса.

“Ко је уопште, дођавола, тај Сони Вимс? Превише је причао и док је био у ЦСКА. А ућуткали су га када је почео да прича о тренеру Месини. Нико из Макабија, пре него што су довели Вимса, није се сетио да се информише како се он раније понашао“, преноси портал Еурохупс.

Није се, међутим, Гершон зауставио само на тој констатацији.

“Он је повео устанак у екипи. Морали су да га ућуткају. А нема никог у клубу који би то урадио. Односно, неће, јер Вимс зарађује 1.300.000 долара. Па, он не зна која је прва нападачка акција екипе, а да на говорим о алтернативама.“

Гершон је додао и да није постојао ниједан објективан разлог за отказ претходном тренеру.

“Зашто је Еделстајн добио отказ? Све је последица хистерије. Шимон Мизрахи (већински власник клупских деоница) рекао је да је било пуно разлога да он не добије отказ: повреде играча, селекција и слично… Макаби је у Евролиги изгубио од Арманија и Дарушафаке, а заправо тек у следеће два меча против Галатасараја и Жалигириса има императив победе”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар