Ко је Нејт Волтерс, момак који је појачао Црвену звезду?

Најбољи стрелац у историји Јужне Дакоте, играч којег је отписао Џејсон Кид и коме су преломи руке уназадили НБА каријеру! Више него занимљива каријера америчког плејмејкера, нове узданице Црвене звезде...

Кошарка 25.10.2016 | 18:15
Ко је Нејт Волтерс, момак који је појачао Црвену звезду?
Црвена звезда је доласком Нејта Волтерса (25) комплетирала бековску линију тима. Амерички плејмејкер вечерас око 19.25 стиже у Београд летом из Истанбула, после чега ће се ставити на располагање тренеру српског шампиона Дејану Радоњићу. Упркос томе, остаје дилема да ли ће стручни штаб моћи одмах да рачуна на њега у такмичарском смислу, јер је меч с Барселоном већ у среду, а окршај с Панатинаикосом у петак.

У питању је апсолутни рекордер Јужне Дакоте и први играч у историји овог колеџа који је премашио број од 2.000 постигнутих поена (2.353). Рекорде универзитета држи и по броју асистенција (663), односно постигнутих слободних бацања (644).

Сезона 2012/2013 била је преломна у његовој каријери. Тада је за 38 минута на паркету просечно бележио 22,3 поена, 5,6 скокова. Рекордни учинак у тој сезони имао је против Универзитета Индијана, када је убацио 53 поена, од чега је било девет тројки. Висок је 193 центиметра, што му му уз снажну грађу омогућава да буде доминантан у продорима и незгодан када се залети ка рекету ривала.

У тој доминантној сезони ушао је у круг кандидата за две престижне награде у колеџ кошарци, које се додељују најбољим плејмејкерима (Боб Цоусy Аwард), односно за достигнућа у комплетној сезони (Wооден Аwард). Са тим статистичким параметрима на лето 2013. године је изашао на драфт, где га је као 38. пика изабрао Вашингтон Визардс. Ипак, већ у наредна 24 сата два пута је био трејдован, прво у Филаделфију, а потом и Милвоки, с којим је потписао званични уговор.

Волтерс потписао за Звезду! (ВИДЕО)

Повреде неколико важних играча у Баксима омогућиле су му да већ у дебитантској сезони одигра 58 утакмица за Милвоки и то просечно 22,6 минута по мечу, уз учинак од 7,2 поена, 2,6 скокова и 3,2 асистенције. Међутим, у финишу сезоне га је задесио великих пех, прелом леве руке, па је пропустио последњих 13 утакмица. И поред тога, у првој сезони јеодиграо највише НБА минута од свих играча изабраних у "другој руци" драфта те године.

Долазак Џејсона Кида на клупу Бакса, утицао је на то да у наредној сезони испадне из тима. Предност пре њега добили су Брендон Најт и Кендал Маршал.

"Маршал прави разлику, он је вероватно најбржи од свих њих. Шутира врло добро. Нејт је момак који може да пробије кроз рекет, направи проблеме противничкој одбрани и поентира. Кендал је одличан асистент који пасом може да пронађе слободне играче на шуту за три поена. Ипак, имамо само 40 минута и не могу сви да играју", рекао је тада Кид.

Нејт ипак није одустајао, на лето 2015. године нашао се на летњем кампу Лејкерса, али је због прелома средњег прста, такође леве руке, завршио свој мандат већ после три утакмице, па је то практично означило и крај његове НБА каријере до тог тренутка. Пре потписа за Бешикташ у прошлој сезони играо је развојну лигу, а онда је оставио сасвим солидан утисак у Истанбулу, што потврђује и просек од 11,6 поена, 4,6 скокова и 5,4 асистенција по мечу.

Овог лета је потписао негарантован уговор с Денвером, али није успео да се избори за минутажу. Црвена звезда је експресно реаговала и потписала с њим уговор до краја сезоне.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар