Видео - Славиша Стојановић: Волио бих поново у Звезду...!

Бивши тренер црвено-белих причао о томе како је дошао и зашто је отишао, о емотивној прослави победе у дербију и о томе да ли би се вратио у клуб.

Фудбал 27.10.2016 | 17:30
Видео - Славиша Стојановић: Волио бих поново у Звезду...!
Славиша Стојановић, иако се није дуго задржао у Црвеној звезди, увек ће бити у лепом сећању навијачима црвено-белих.

Са њим у улози тренера, екипа предвођена Ненадом Милијашем, Милошем Нинковићем, Драганом Мрђом, Николом Мијаиловићем... освојила је титулу у сезони 2013/14. и прекинула вишегодишњу доминацију "вечитог ривала" Партизана.

Стојановић је, међутим, упркос успешној сезони, наредног лета напустио клуб.

О томе како је дошао, како му је било у Звезди, зашто је отишао и разним другим темама, говорио је за бањалучку Елта ТВ.

У причи о Стојановићевом доласку у Црвену звезду често се помиње извесни "Мишко таксиста". Наводно, он је имао утицај да бивши селектор Словеније и шампион те земље са Домжалама, дође у Београд.

"Мишко таксиста постоји, он је један од мојих пријатеља", потврдио је Стојановић, али онда и објаснио како се заиста нашао на стадиону Рајко Митић.

"Био је четвртак када сам добио позив од Воје Драговића, који је био у друштву Славише Кокезе и изразили су жељу да дођем. Ја сам сутрадан сео у кола и дошао у Београд... Тако је било".

Много тога дешавало се током Стојановићевог боравка у Црвеној звезди. Било је и лепих, али и ружних ствари.

"Поред лепих, било је и мало тежих ситуација. Скидања дресова играчима, разбијања аутомобила и убацивања шампона... Некако смо све то пребродили и било је фино предводити групу веома карактерних играча. Они су ми помагали у свему, имали смо одличну хемију и отуда резултат који смо направили", присетио се Стојановић.

Из периода проведеног на клупи црвено-белих остаће упамћена и емотивна прослава победе у 145. "вечитом дербију", када је одмах по судијском звиждуку отрчао у свлачионицу.



"Апсолутно сваки пут, после сваке утакмице, сачекао сам гостујућег тренера и честитао, без обзира да ли смо победили или изгубили, увек сам честитао. У тој утакмици је било много емоција. Из мог угла није смела да се изгуби. Било је доста људи који нису желели више да ме виде на клупи... Понеле су ме емоције, хтео сам што пре да отрчим у свлачионицу и да попијем ракијицу да се смирим", открио је Стојановић у интервјуу за Елта ТВ.

Упркос освојеној титулу, уследио је растанак...

"Било је ту много отворених питања која нисмо могли да решимо у догледно време и зато је одлазак био неминован. Не можеш ући у сезону са толико отворених питања. Зависи све, наравно, ко из ког угла гледа...".

Чињеница је да многи тренери Црвену звезду напусте "исцрпљени". И Славиша Стојановић је доживео одређене промене - оседео је.

"Да ли због тога (Звезде), да ли је то природа, али сигурно је било стреса који је убрзао цео процес", признао је.

За крај, упитан је да ли би се једног дана вратио на клупу Црвене звезде.

"Сигурно да! Сматрам да су ми та врата отворена и да их ја својим поступцима нисам затварао. Има много драгих људи које бих волео да видим и са којима бих волео опет да радим. Видећемо, за сада је још рано".

Ево како је изгледао цео интервју:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар