Зашто је паметнима тешко да се заљубе?

Љубав не можемо увијек тако лако разумјети, баш као ни своје властите осјећаје. Психолози тврде да је паметним људима теже да се заљубе, а понудили су и разлоге зашто је то тако.

Занимљивости 24.10.2016 | 10:02
Зашто је паметнима тешко да се заљубе?
1. Анализирају и своје и осјећаје других

Паметни људи су прави стручњаци у прикупљању информација и доношењу различитих закључака, што може бити и предност и мана, јер су склонији бјежању из везе и при првој назнаци неког проблема.

2. Треба им времена да би се некоме отворили

Интелигентним је људима теже да се отворе другима, јер знају и разумију да је то својеврстан ризик за било какву везу. Зато често дјелују хладно и отуђено, иако то не мора нужно бити случај.

3. Воде се претходним искуствима

И то је једна од замки за паметне људе. Оно што је био разлог прекида претходне везе, не значи да ће сметати будућој, али њима је то теже да схвате. Сјете се болнога раскида и несвјесно га пројектују на везу у којој се тренутно налазе.

4. То што су сами њихов је свјестан избор

И то је чињеница. Паметни људи јасно виде да је боље и угодније бити сам, него са неким ко "није њихов". То је њихова свјесна и добро промишљена одлука, стога су паметни људи већином сами зато што то желе, а не зато што не могу наћи некога с ким би били у вези.

Извор: Новости.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Зато!

24.10.2016 09:06

Зато што су паметни, само будала вјерује у љубав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

24.10.2016 13:51

Узе ми ријечи из уста.

Name

комедија

24.10.2016 16:37

Ста је са овима сто нису паметни а немају никакву везу да ли и они ни криви ни дузни спадају у групу паметних?

Name

Синиса

25.10.2016 00:15

Некакав психолог, Карла Маркс или тако некако, је једном давно рекао да су психолози љубав објасњавали на разне нацине али то није битно. Битно је да се љубав дозиви. :-)