Дражен и Дивац се нису посвађали због „заставе“?!

Двојица блиских пријатеља некадашњег великана југословенске кошарке Дражена Петровића открили су због чега су Петровић и Владе Дивац престали да говоре.

Кошарка 25.10.2016 | 13:15
Дражен и Дивац се нису посвађали због „заставе“?!
Дубравко и Фабијан Журић су у интервјуу за ’Слободну Далмацију’ истакли да су многе ствари у документарном филму „Једном браћа“ измишљене.

Иако је у филму наведено да су Дивац и Петровић прекинули пријатељство после Светског првенства 1990. године када је Дивац бацио хрватску заставу на паркет, Фабијан каже да то уопште није тачно.

''Тај филм је направљен, хвалили су га, али тамо пуно тога није истина, ево вам само један детаљ, знате ли зашто су се посвађали Дражен и Дивац? Е није због заставе, то је прича за новине. На једној утакмици је дошло до нагуравања, Дражен је пао на паркет, а Дивац га је нагазио патиком, Дражен га је јуначки опсовао и од тада се прекинуло њихово "велико" пријатељство. Дакле, нити је то било велико пријатељство, нити је застава била проблем. То нас боли јер се Дивац стално спомиње као велики Драженов пријатељ, а то није истина'', поручио је Фабијан и додао:

„Морам вам рећи да о Дражену не волим говорити у медијима, пуно тога је написано и што није тачно, а ево Дубре и ја ћемо вам сад рећи праву истину о Дражену. Дубре и ја смо биолошка браћа, Дражен је био наш трећи брат, Денис Ерцег четврти и Стојко Вранковић пети. И нема више! Сви који својатају Дражена лажу, тако је лаж и онај филм Владе Дивца "Једном браћа", јер само смо ми били Драженови истински пријатељи и да снимамо филм назвали би га "Увик браћа''', објашњава Фабијан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар