Џикић: Увек се са ФМП-ом "цепамо" 40 минута!

Александар Џикић рекао је да је утакмица против ФМП била тешка, али да му је драго што је Партизан коначно остварио победу која није била на једну лопту.

Кошарка 23.10.2016 | 16:45
Џикић: Увек се са ФМП-ом "цепамо" 40 минута!
Партизан је победио са 65:56 у шестом колу Јадранске лиге и тако остварио шести тријумф у такмичењу.

"Знали смо да ће бити тешко после утакмице у Немачкој. Стварно смо се испразнили тамо, путовали смо, а и променили смо термин. Појачали су се са два искусна игача, а Марко Љубичић добро игра са Филипом Човићем, који је вођа овог тима. Очекивао сам да ће се вратити и то су учинили, али смо то исконтролисали и на крају најзад добили утакмицу која није на последњи напад", рекао је Џикић новинарима у Железнику.

Партизан је победио и у првом колу Лиге шампиона, а у среду већ игра против Бешикташа у Истанбулу.

"Одразиће се на нас играње два меча недељно, наравно. То се одрази на сваку екипу. Знамо да ће нас очекивати умор и путовања, али то је то. Хтели смо да играмо два пута недељно", рекао је Џикић.

Тренер није желео да говори о савршеном учинку екипе, нити да даје прогнозе, као ни да упоређује овај састав са оним од прошле године.

"Не волим да дајем прогнозе никад, па тако и сада. Не волим да узмем распоред и стављам плус где очекујем победу, минус за пораз и знак питања. Мислим да то није озбиљан начин да се планира рад током сезоне. Није одигран довољан број утакмица за анализе. Почетак је сезоне, још нисмо имали, не дај боже, тежу повреду, тек улазимо у распоред од две утакмице недељно... Врло рано је, плус ово што побеђујемо баца друго светло на све", рекао је Џикић.

"Имају они (кошаркаши Партизана) својих квалитета, имају и мана. Они то знају и то је нешто што покушавамо да кријемо на терену, а да користимо оно што имамо. Некад себе убацимо у будалаштину, али сви тимови то раде", рекао је Џикић.

Он је похвалио ФМП на свој начин.

"Сећате се да сам током паузе од два месеца хтео да играмо две утакмице са ФМП-ом, па су ме питали 'зашто'. Како зашто? Кад год се видимо са овим људима, ми се 'цепамо' 40 минута. Ја нешто не делим комплименте, али ово је комплимент", рекао је Џикић.

Тренер ФМП-а оценио је да је Партизан заслужено победио, као и да његов тим није могао да уради нешто више због слабог шута.

"Ми смо имали довољно времена да се спремимо. Довели смо два нова играча и треба да их интегришемо. Игра није била на очекиваном нивоу, али смо данас бар показали енергију, за разлику од претходне две утакмице", рекао је Клипа.

"Успели смо да лимитирамо Партизан у неким стварима, али су они нас још више у шуту. За два 36 одсто, за три 19, укупно 27. Да бисмо добили Партизан, који је сигурно јачи тим од нас, морате да имате расположеније играче. Не знам да ли је то из превелике жеље да се победи Партизан у својој хали или нешто друго. У сваком случају тим напредује. Мислим да ћемо бити бољи и играти бољу кошарку", рекао је Клипа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар