Спасена дјевојчица након три дана голготе

Из крвавих окршаја у околини Мосула данас је стигла и једна лијепа вијест - десетогодишња дјевојчица Ајша спасена је након што је три дана провела без воде и хране.

Свијет 23.10.2016 | 14:46
Спасена дјевојчица након три дана голготе
Дјевојчица је пронађена у селу Кафер, тридесетак километара од Мосула. Камера је забиљежила тренутак када је преплашена дјевојчица угледала своје спасиоце из редова специјалних јединица који уз ирачку војску полако са сјеверне стране прилазе Мосулу.

"Јако сам вам захвална. Мислила сам да никада нећете доћи по нас. Немамо хране ни воде већ три дана. Ту само само ја и моја мама, тату су отели и убили терористи. Они су отели много дјеце из нашег села, и ми не знамо шта се догодило са њима. Неки су мртви. Ти људи су и натјерали моју мајку да им да свој накит и све паре и ми више немамо ништа. Хвала вам, хвала вам. Желим да вам изљубим стопала", рекла је у даху дјевојчица.

Војник је дјевојчицу однио на безбједно мјесто, гдје су смештени и други цивили, углавном жена и дјеца, који су током те операције спасени од бруталности ИСИС-а.

Операција за ослобођење Мосула почела је прије неколико дана, а према најавама могла би да траје и мјесецима. Мосул је пао под власт џихадиста 2014. године, а од када су преузели град и околину, око милион људи избјегло је из града.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Питање

23.10.2016 13:46

Да нису је слуцајно Амери спасили? Каква пропаганда од западних ...!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коп

23.10.2016 16:11

Свака част НАТО војницима и њиховој хуманости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

23.10.2016 18:24

И осиромасеном уранијуму.